Rajaner otkazao 250 letova

Desetine hiljada putnika pogođene su štrajkom zaposlenih u aviokompaniji Rajaner, zbog kojeg je juče otkazano oko 250 letova.
Rajaner otkazao 250 letova
Foto: Pixabay
 Sindikat tvrdi da je jučerašnji dan bio dan najveće akcije koja je do sada preduzeta zbog pritužbi radnika ove kompanije u brojnim zemljama.
 
Rajaner je saopštio da su štrajkovi uticali na 35.000 putnika, ali da će oko 90 odsto letova saobraćati normalno. Dvadesetak letova iz najvećeg evropskog čvorišta Rajanera, londonskog aerodroma Stansted, je otkazano, većinom ka Nemačkoj i iz nje. Osam linija iz Mančestera – u i iz Barselone, Berlina, Faroa u Portugaliji i Malage – ne funkcioniše, kao i letovi od Birmingema do španskog ostrva Lanzarote i od britanskog aerodroma Ist Midlend do Malage.
 
Rajaner je saopštio da radnici štrajkuju u šest od 37 gradova u kojima kompanija ima sedišta i da većina od 400.000 putnika neće osetiti posledice. Aviokompanija je štrajk nazvala „neopravdanim postupkom koji je za žaljenje“ i izvinila se mušterijama. Obustavu rada u mnoštvu zemalja planirali su još početkom ove sedmice piloti i kabinsko osoblje Rajanera. U četvrtak, podsticaj na štrajk je stigao od nemačkih pilota, koji su najavili da će se pridružiti štrajkačima iz Holandije i Belgije. Kabinsko osoblje u Belgiji, Nemačkoj, Italiji, Holandiji, Portugaliji i Španiji je takođe obustavilo rad.
 
Sindikati zahtevaju da radnicima budu obezbeđeni ugovori u zemljama u kojima žive, umesto po irskom zakonu, kao što je sada slučaj, a što, kako tvrde, ima negativan uticaj na zaposlene i utiče na mogućnost da dobiju pogodnosti koje pruža socijalna služba.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet