Kolarov: Gol protiv Kostarike jedan od najdražih u karijeri

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov rekao je danas da mu je postignuti gol protiv Kostarike u prvom kolu Grupe E Svetskog prvenstva jedan od najdražih u karijeri.
"Sigurno je ovaj gol jedan od najdražih u karijeri. Ovo je gol koji smo iščekivali, za koji smo se pripremali. Danas sam ja imao sreću da postignem taj gol, ali emocije treba držati po strani", rekao je Kolarov posle utakmice za Radio-televiziju Srbije.
 
Srbija je pobedom počela učešće na Svetskom prvenstvu, pošto je danas u Samari sa 1:0 pobedila Kostariku.
 
"Sada imamo lepo situaciju da prođemo grupu, ovo je pravi način da počnemo Svetsko prvenstvo", rekao je Kolarov.
 
Ocena novinara je da je Srbija pokazala "timski duh".
 
"Nadam se da smo to pokazali. Imamo tri utakmice u grupi. Ovo je tek početak. Mislim da sa ovakvim ponašanjem ekipe, počev od klupe, pa do mene kao kapitena, Srbija može da se samo dobrom nada. Hvala na podršci. Nadam se da su se ljudi u Srbiji s nama borili i navijali. Nadam se da uživaju u tri boda. Nadam se da ćemo ovako nastaviti", rekao je Kolarov.
 
Krstajić: Javnost je videla da smo ekipa
 
Selektor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić nije bio euforičan posle pobede na startu Svetskog prvenstva.
 
"I pre i posle ove utakmice sam pričao da je bitan temelj ukoliko želimo nešto da napravimo. Imali smo pravu atmosferu, nismo lagali javnost i ništa nismo krili. Funkcionisali smo kao jedan. Igrači su posle napornih sezona tri nedelje bili na pripremama, nisu išli na more i taj duh zajedništva smo danas ispoljili. Možda igra nije bila neka, ali se videla kompaktnost i zajedništvo. Samo na taj način možemo da igramo", rekao je Krstajić.
 
kako kaže, najzadovoljniji je odnosom igrača na terenu. 
 
"Bilo i dobrih i manje dobrih stvari koje možemo da ispravimo. Dobra je atmosfera pred Švajcarsku, najbitnije je da je javnost videla da smo ekipa", naglasio je on.
 
Krstajić je bio pod velikim pritiskom nakon što je seo na klupu "orlova" umesto Slavoljuba Muslina, koji je ekipu odveo na Mondijal.
 
"Borim se kroz život, još od 1992. Imam jaka leđa sve da istrpim. Da se desio i poraz sigurno da bih izašao u javnost i da bih poraz podneo na način na koji treba da se podnese. Zaštitio bih igrače koji su zaslužili da se plasiraju na prvenstvo. Ne zaboravite koliko su poslednjih godina bili omalovažavani. Malo su i oni krivi, više organizacija u našem fudbalu. Možda sam uzeo vruć krompir, takav sam kakav sam. Idemo dalje, uradili smo dobar posao, imamo još dve utakmice, treba da zaboravimo Kostariku i okrenemo se Švajcarskoj", izjavio je Krstajić.
 
Srbija će u drugom kolu Grupe E u petak igrati protiv Švajcarske, dok Kostariku očekuje duel s Brazilom. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.