Nova kazna za Srbiju, kažnjeni i Rusija, Maroko i Meksiko

Svetska fudbalska federacija (Fifa) kaznila je danas Fudbalski savez Srbije i Fudbalski savez Rusije, zbog toga što su navijači te dve zemlje na Svetskom prvenstvu isticali uvredljive transparente.
FSS je kažnjen sa 20.000 švajcarskih franaka zbog isticanja "političkog i uvredljivog" transparenta na utakmici protiv Brazila. Kako se navodi, Srbija je kažnjena zbog isticanja četničkog transparenta. 
 
Rusija je kažnjena sa 10.000 švajcarskih franaka zbog "diskriminatorskog transparenta" tokom utakmice sa Urugvajem. Fifa i eksperti za posmatranje utakmica naveli su da se na transparentu nalazio broj 88, koji je među ekstremnim desničarima sinonim za nacistički pozdrav "Hajl Hitler", zato što je H osmo slovo alfabeta.
 
Fifa je, takođe, upozorila ruski i srpski savez, ali i brazilski, zbog incidenata u koje su bili umešani navijači tokom meča Srbije i Brazila. 
 
Fudbalski savez Maroka kažnjen je sa 65.000 franaka i opomenut je njihov reprezentativac  Nordin Amrabat zbog, kako navodi Fifa, nedoličnog ponašanja posle poraza od reprezentacije Španije u grupnoj fazi takmičenja.
 
Meksiko je kažnjen sa 15.000 švajcarskih franaka zbog nedoličnog ponašanja navijača koji su bacali predmete na teren tokom utakmice sa Švedskom. 
  • Andrija Šrek

    01.07.2018 13:20
    ...
    Ja nešto mislim da, ako se FSS kao skraćenica piše velikim slovima, da se onda i FIFA kao skraćenica piše isto tako.
    BTW, četnici NISU bili antifašistički pokret, da raščistimo već jednom. Naprotiv, sarađivali su sa okupatorima i vodili neki svoj, građanski rat protiv komunista.
  • Salmonela

    01.07.2018 00:30
    Zasto Svajcarska nije kaznjena? Ili sam ja dezinformisan, zar nije bilo tu nekog provokativnog ponasanja?
    Ali ajde mi saljemo kriminalce i sinove kriminalaca na te utakmice - zasluzili smo i gore. A koliko je fudbal unisten i korumpiran i kriminalan - ja bi ga ugasio...
  • ime

    01.07.2018 00:24
    Nigde ne pise
    Molim vas, gde ste vi nasli podatak da je Rusija kaznjena zbog "88"? Ja ni na njihovom sajtu to nisam nasao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Prva pobeda odbojkašica Srbije u Ligi nacija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je prvu pobedu u ovogodišnjem izdanju Lige nacija, pošto je u drugom meču turnira u Rio de Žaneiru pobedila Tajland sa 3:0.

Đoković poražen od Tabila u dva seta

Novak Đoković nije danas uspeo da se plasira u osminu finala mastersa u Rimu, pošto je izgubio od 32. igrača sveta Čileanca Alehandra Tabila posle dva seta, 2:6, 3:6.

Lajović poražen u drugom kolu Rima

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u treće kolo turnira u Rimu, pošto je posle dva seta poražen od 19. tenisera sveta Argentinca Sebastijana Baesa 6:7, 6:7.

Međedović pobedio Davidoviča Fokinu

Teniser Srbije Hamad Međedović plasirao se danas u treće kolo masters turnira u Rimu, posle pobede u dva seta (7:6(4), 6:4) nad Špancem Alehandrom Davidovičem Fokinom.