Mladi fudbaleri na korak od Evropskog prvenstva

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Novom Sadu Makedoniju sa 2:1 u sedmom kolu Grupe sedam kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
Ekipa Gorana Đorovića je današnjom pobedom došla na korak od plasmana na Evropsko prvenstvo, pošto tri kola pre kraja ima maksimalan učinak, odnosno pet bodova više od Rusije, dok je Makedonija poslednja, šesta sa tri boda.
 
Selekcija Srbije za igrače do 21 godine slavila je golovima Ivana Šaponjića u 28. minutu iz jedanaesterca i Lazara Ranđelovića u 80. Strelac jedinog pogotka za Makedoniju bio je Tihomir Kostadionov u 64. minutu.
 
Srbija je pred nekoliko hiljada navijača na stadionu "Karađorđe" tokom većeg dela meča bili bolji rival, a do prednosti je stigla u 28. minutu kada je bio siguran sa "bele tačke".
 
Makedonija je bolje počela drugo poluvreme, što je dalo rezultat u 64. minutu kada je Kostadinov utrčao iz drugog plana i iskoristio dobro proigravanje Mihaela Manevskog sa leve strane i savladao Borisa Radunovića.
 
Srbija je uzvratila presingom, a do odlučujućeg pogotka stigla je u 80. minutu. Posle prekida Danila Pantića s desne strane najbolje se u šesnaestercu rivala snašao Ranđelović koji je glavom postigao gol u debitantskom nastupu za mladu reprezentaciju.
 
Srbija će naredni meč igrati za četiri dana protiv Rusije u gostima, a Makedonija će dočekati Jermeniju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.