Antonela Riha otpuštena zbog politike?

Novinarka Antonela Riha izjavila je da je bez najave danas dobila otkaz u nedeljniku NIN, ocenivši da je otpuštena iz političkih razloga, dok glavni i odgovorni urednik tog lista Milan Ćulibrk tvrdi da odluka nema veze s politikom.
Novinarka Antonela Riha izjavila je da je bez najave danas dobila otkaz u nedeljniku NIN, ocenivši da je otpuštena iz političkih razloga, dok glavni i odgovorni urednik tog lista Milan Ćulibrk tvrdi da odluka nema veze s politikom.

"Bez ikakve najave, danas mi je moj urednik Milan Ćulibrk rekao da dobijam otkaz jer je nezadovoljan mojim radom. Mislim da je politička rubrika u NIN-u bila jedna od najboljih rubrika i nisam baš razumela šta to znači, da je nezadovoljan mojim radom", kazala je Riha.

Ona je precizirala da je dobila rešenje kojim je proglašena za tehnološki višak, i da su ranije postojala razmimoilaženja između nje i glavnog urednika, ali da nije bilo političkih pritisaka na nju.

Glavni i odgovorni urednik NIN-a Milan Ćulibrk je agenciji Beta kratko izjavio da njegova odluka "nema veze s politikom".

DS: Na medijskoj sceni nema mesta za novinare

Demokratska stranka saopštila je da je još jedna "beskrompomisna novinarka postala prekobrojna", te da za ljude poput Antonele Rihe, kao simbola nezavisnog, hrabrog i profesionalnog novinarstva nema mesta.

"Demokratska stranka pita koja to vrsta novinara opstaje u medijima da zastupa javni interes, ako ovakvi novinari nestaju? Da li su to samo oni koji su pogodni, prilagodljivi i poslušni?", pitaju u ovoj stranci.

  • Francuski sobar

    19.04.2015 15:37
    Nije nego-
    Zbog sira i vojne muzike!!!
  • Marija

    17.04.2015 21:51
    Zna se ko je ovde najnajnaj
    Na jos jednom primeru se vidi ocigledno da se pametan svet ne snalazi bas najbolje u novonastaloj nam drzavi. Danas svi mediji zavise od para a drzava je SNS koji predvodi Aleksandar Vucic i kome se ni malo ne dopada kada si elita i kada vidi da ga ne hvalises. Ako probas posteno da radis pa i da te premeste posle ponoci, kao 18+, uspeo si. NIN nece preziveti, priprosti ne citaju vec cita elita, a Vucic razmislja kad mene elita ne voli nece bas da voli ni vas. Pa ti cik prezivi. NINu nece pomoci ovaj otkaz, jer kad Vucic ode a mora jednom otici ovi sto citaju vec uveliko ctace nesto drugo...
  • 17.04.2015 09:07
    otkaz
    Poštovana Antoanela i ja sam dobio otkaz po političkoj osnovi.To je cena petooktobarske revolucije koja je postala napredna.Nije lalo.Čovek je slobodan kada je finansijski nezavisan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.