Ubica Nenada Opačića pronađen mrtav u Češkoj

Ubica Nenada Opačića, i njegove supruge, Janoš Šnajder, zvani Pendula, (35) iz Novog Sada pronađen je mrtav u Češkoj.
Ubica Nenada Opačića, i njegove supruge, Janoš Šnajder, zvani Pendula, (35) iz Novog Sada pronađen je mrtav u Češkoj.


Reč je o višestrukom izvršiocu krivičnih dela koji je nekoliko godina proveo u zatvoru u Sremskoj Mitrovici. Tu je i upoznao Opačića. Srpska policija dobila je potvrdu od čeških kolega da je Šnajder u toj zemlji pronađen mrtav a istraga o ovom slučaju rađena je u najvećoj tajnosti.

Nenad Opačić i njegova supruga ubijeni su 28. februara na Novom naselju. Vođa "veterničkog klana" bio je na godišnjem odmoru van zatvorskih zidina, a kaznu je trebalo da izdržava do januara 2016. godine. Istraga je pokazala da je Jasmina Opačić ubijena slučajno, odnosno da ona nije bila meta.

Šnajder je inače 2013. godine osuđen na zatvor zbog tuče 2008. godine u Futoškoj ulici, prilikom koje je Saša Đorđić Knele iz Futoga, na Šnajderov nagovor, pokušao da ubije Ognjena M. nožem.

Podsetimo, Nenad Opačić je uhapšen u "Sablji" 2003. godine. Presudom je potvrđeno da se kao šef veterničke grupe bavio preprodajom narkotika, kao i da je bio saradnik zemunskog klana u nekoliko slučajeva otmica i iznude. Za vreme suđenja, zašiljenom četkicom za zube napao je zaštićenog svedoka Miladina Suvajdžića - Đuru Mutavog.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je danas da je lice za koga se sumnja da je ubio Nenada i Jasminu Opačić, preminulo od predoziranja u Češkoj.

On je precizirao da je ubistvo bračnog para Opačić rasvetljeno u saradnji sa kriminalističkom policijom Češke i Španije, koaj je učestvovala u istrazi iz operativnih razloga.

"Postoje otisci koje smo identifikovali, kao i DNK analiza koja je na odeći ovog lica pronađena u Republici Srbiji", rekao je Stefanović u Skupštini Srbije.

Prema njegovim rečima, nakon upoređivanja i razmene podataka sa partnerskim službama u Češkoj i Španiji i ovo krivično delo je rasvetljeno.

  • haha

    02.07.2015 15:51
    ma važi
    možda i poverujem u ovu vest.
  • lalo

    02.07.2015 14:18
    jel pucanj u cankovog kuma pucanj u vojvodinu
  • Kontrash

    02.07.2015 13:47
    Očekujem uskoro !
    Da će se u raznim okolnim zemljama pronaći ubice Ćuruvije, Vujasinovićke, Pantića... Pukanića i onog crnogorskog urednika (DANI) i to u varijantama samoubistva iz zasede !?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija