Ko stoji iza ubistva Opačića?

Policija sumnja da se iza ubistva veterničkog narko bosa Nenada Opačića krije još nekoliko osoba, pravih organizatora ubistva, koji su napustile Srbiju i za njima se i dalje traga.    

Policija sumnja da se iza ubistva veterničkog narko bosa Nenada Opačića krije još nekoliko osoba, pravih organizatora ubistva, koji su napustile Srbiju i za njima se i dalje traga.

Prema dosadašnjim podacima, Janoš Šnajder je bio direktni izvršilac ubistva bračnog para Opačić 28. februara na Novom naselju. U akciji je, kako istraga pokazuje, imao dva saučesnika.

"Šnajder je osoba koja je pucala u Opačiće, ali je to uradio po nalogu. Ono što se zasad pretpostavlja jeste da je nalog Šnajderu izdao direktno Jovan Kecman, zvani Coja, 35-ogodišnji Novosađanin, koji je odranije u bekstvu", kaže izvor "Blica".

Šnajder je iz Srbije pobegao odmah nakon ubistva Opačića, dok je Kecman u bekstvu od oktobra prošle godine kada je sa dva hica iz pištolja ranio Dalibora Bogdanovića Boću, radnika policije i komesara za bezbednost FK Vojvodina.

Kecman je kao pripadnik narko-klana "Firma" bio osuđivan i ležao u zatvoru u Sremskoj Mitrovici. U istom zatvoru kaznu za pokušaj ubistva služio je i Šnajder, ali i Opačić, sa kojim je ovaj uspostavio korektan odnos. Do Kecmana i Šnajdera došlo se zahvaljujući svedoku koji je na njih uputio policiju, piše ovaj list.

Kako "Novosti" saznaju, Šnajdera su još u Mitrovici Opačićevi neprijatelji krenuli da vrbuju za svoje interese. Oni su ga više meseci pripremali za napad. Detaljne instrukcije dobio je svega nekoliko dana pre izvršenja ubistva, pošto je prethodno pušten iz zatvora.

Ovaj list piše da policija sumnja da se iza ovog ubistva krije još nekoliko osoba, pravih organizatora ubistva, koji su napustili Srbiju i za njima se i dalje traga. "Na dan zločina, u kasnim popodnevnim satima, osoba za koju se verovalo da je direktni organizator, odnosno naručilac ubistva, napustila je Srbiju", rekao je izvor iz MUP-a.

Podsećamo da je Janoš Šnajder, zvani Pendula, 35-ogodišnji ubica Nenada i Jasmine Opačić, pronađen mrtav u Češkoj, kako se sumnja, usled predoziranja drogom.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović naveo je juče da se do Šnajdera došlo združenom akcijom srpske, češke i španske policije. "Postoje otisci koje smo identifikovali, kao i DNK analiza koja je na odeći ovog lica pronađena u Srbiji", rekao je Stefanović, o čemu je 021 već pisao.

  • brod ludaka

    03.07.2015 12:56
    " ...krije još nekoliko osoba, pravih organizatora ubistva, koji su napustile Srbiju i za njima se i dalje traga. .."
    Organizatorima ubistva dozvoljava se da napuste drzavu ???
  • 03.07.2015 09:33
    Balkanska krvolocna i primitivna mafija.
  • brine

    03.07.2015 07:59
    ko je?
    za obicne na hiljadu nekriminalaca-pa sto ces-zivot

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija