Mladić teško povređen na niškoj Železničkoj stanici

Sedamnaestogodišnji mladić teško je povređen od udara struje oko 17 časova na glavnoj Železničkoj stanici u Nišu.
Pomoćnik direktora Klinike za dečiju hirurgiju i ortopediju Dragoljub Živanović kaže da je momak zadobio uglavnom opekotine trećeg stepena. "Opekotinama je zahvaćeno 30 do 40 odsto tela, od glave do natkolenice. Opekotine su operativno obrađene i sada se primenjuju sve neophodne mere kako bi se njegovo stanje stabilizovalo", naveo je dr Živanović.
 
Prema njegovim rečima momak je primljen u svesnom stanju, ali je zbog operativne obrade opekotina uveden u anesteziju. 
 
Predstavnik Medija centra Železnica Srbije Nenad Stanisavljević rekao je da se mladić povredio dok se peo na jedan od teretnih vagona koji su stajali na sporednom koloseku. "Prema informacijama kojima raspolažemo on nije dohvatio žice koje se nalaze iznad vagona, ali je ušao u strujno kolo, jer se našao preblizu provodnika sa naponom od 25.000 volti", rekao je Stanisavljević.
 
Momak koji je povređen, dodao je Stanisavljević, na Železničku stanicu došao je sa drugom, a na vagon se popeo da bi se slikao.
 
"Taj prostor na kome su se nalazili je propisno obeležen, svuda stoje upozorenja da je opasno približavati se električnim stubovima vagonima. Očigledno oni nisu shvatili ozbiljno ta upozorenja", dodao je Stanisavljević. Istakao je da zbog nepoštovanja upozorenja svake godine na srpskim železnicama stradaju tri do četiri osobe.
 
Autor: Beta

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.