Kosmajac optužen za utaju poreza

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv Dragoslava Kosmajca kojim ga tereti za utaju poreza, rekla je portparolka tužilaštva Leposava Vijanović.
U tužilaštvu nisu precizirali o kom iznosu poreza je reč. Za ovo krivično delo zakonom je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora i novčana kazna.
 
Pošto se u ovom slučaju vodi skraćeni postupak sud neće ispitivati optužni predlog već će uskoro zakazati suđenje. Krivičnom prijavom policije koja je protiv njega bila podneta u novembru 2014. Kosmajac se teretio za još četiri krivična dela ali za njih nije optužen.
 
On je bio uhapšen u novembru 2014. godine u Beogradu, u svojoj kući na Zvezdari, nakon što je u izjavama najviših predstavnika vlasti dovođen u vezu sa trgovinom narkoticima.
 
Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je početkom oktobra prošle godine optužnicu protiv Kosmajca zbog zloupotrebe službenog položaja podstrekavanjem, ali ju je sud vratio na dopunu istrage.
 
Odlukom višeg suda u Beogradu privremeno mu je oduzeto više od 20 objekata i lokala.
  • Konstantin

    11.05.2016 23:24
    Kosmajac
    Neko je kevć'o i laj'o, AV, da je Dragan Kosmajac najveći narko diler na Balkanu ?!!
  • Liman3

    11.05.2016 20:23
    Nisam ni sumnjao ...
    ...da ce biti optuzen za nesto teze a pogotovo trgovinu narkoticima! Pa mi zivimo na zalost u srbiji, zemlji i raju za sve muckarose, lopove, mafijoze i strane privrednike koji jos dobiju sve za dz samo da dodju ovde sa rukama u dzepovima sve im se obezbedi od para nas poreznika a za nase privrednike toga nema! Eto u kakvoj mi zemlji zivimo, banana zemlji!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.