Neće biti poskupljenja putarine ove godine

V.d. direktora "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak izjavio je da do kraja godine neće biti povećanja cene putarine.

Drobnjak je za TV Pink rekao da bi do kraja godine auto-put od Beograda do Niša trebalo da bude pokriven kamerama. Drobnjak je za TV Pink kazao da novac za to još nije obezbeđen ali da se nada da će se novca naći. Razlozi za stavljanje auto-puta između srpske prestonice i Niša pod video nadzor je, kako je naveo, pre svega zbog bezbednosti, uvida u obavljanje saobraćaja, kao i u stanje puteva za potrebe zimske službe.

Podsetimo, početkom godine najavljeno je povećanje cena putarina za 10 odsto, ali se sa tom odlukom "Puteva Srbije" nije saglasila Vlada Srbije. Naime, novi cenovnik trebalo je da startuje prvog februara, a po njemu bi vozači za korišćenje auto-puta od Beograda do Niša, umesto 730 dinara, morali da izdvoje oko 800 dinara.

Nadzorni odbor ovog preduzeća je još u januaru prosledio predlog Vladi, ali njihove molbe, na sreću vozača, nisu uslišene.
 
Direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak je tada rekao da cene nisu menjane od februara 2008. godine, iako godinama traže od Vlade da odobri skuplju vožnju auto-putem. Poslednji put su odbijeni 2013. godine. U međuvremenu su, kako je istakao Drobnjak, rasle cene materijala, energenata i opreme koji se koriste za održavanje auto-puteva i ostalih saobraćajnica. On je tada naveo i da Srbija za putnička vozila ima najnižu cenu putarine po pređenom kilometru u odnosu na ostale evropske zemlje koje koriste isti sistem naplate.
 
Od 1. novembra prošle godine počeo je da funkcioniše zatvoren sistem za naplatu putarine po pređenom kilometru, na deonici Stara Pazova - Sirig. Do tada je putarina od Beograda do Novog Sada koštala 240 dinara, a sada vozače putovanje na istoj relaciji košta 190 dinara.

  • Brus Vilis

    17.05.2016 13:19
    Neće biti poskupljenja putarine ove godine... Jer da bi bile putarine moraju postojati i putevi.
  • Харалампије

    17.05.2016 11:12
    Без бриге једини разлог што путарина није поскупела су избори! Таман су прошли парламентани кренула је кампања за председничке.
  • Jovan

    17.05.2016 10:18
    Najjeftinija vožnja je u skladu sa putevima - najgori su.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.