Vučić otkazao put u Brisel i susrete u SAD

Mandatar za sastav Vlade Srbije Aleksandar Vučić otkazao je posetu Briselu 21. juna.

Kako je RTS preneo pozivajući se na izvore u Vladi Srbije, Vučić će otputovati u SAD 23. juna prvim direktnim letom "Er Srbije" na relaciji Beograd-Njujork, ali ta poseta nije zvanična, jer je otkazao sve ranije dogovorene susrete sa američkim zvaničnicima.

Prema pisanju današnje "Politike", odluka o otkazivanju puta u Brisel i ranije ugovorenih susreta s visokim zapadnim zvaničnicima donesena je tokom vikenda posle telefonskih kontakata koje je Vučić imao s najvišim predstavnicima Evropske unije. List navodi da su zapadni sagovornici obavešteni da Vučić neće ići u Brisel sve dok se ne formira Vlada Srbije, "ma ko da je formira".

"Otkazivanje važnih susreta potez je kakvom se pribegava samo u vanrednim okolnostima, pa je razumno pretpostaviti da je Aleksandar Vučić iz nekog razloga nezadovoljan odnosom važnih saveznika, bilo prema njemu lično ili Vladi Srbije", navodi "Politika" i ocenjuje da se takve odluke "ne donose olako i bez ozbiljnih vaganja mogućih posledica.

List tvrdi da je, u odsustvu zvaničnog tumačenja Vučićeve odluke, logično tumačiti takvu odluku na osnovu "do sada jedva vidljive zategnutosti na relaciji s Briselom i Vašingtonom".
 

  • Kraj puta

    14.06.2016 09:38
    Šta da radi čovek, kada više nema poverenje naroda, kada narod više nema strpljenja za njegove pokušaje da postigne neki boljitak, a koji su svi vezani za pomoć neprijatelja ovog naroda, osvedočenog?
    Tada on izmisli da je ugrožen, da je u opasnosti čitava nacija, Evropa, polulopta i Univerzum.
    A svi mu postaju neprijatelji, od kojih treba da se brani.
    A samo treba da podnese ostavku, i prvi put počne da traži pravi posao.
  • Grgolj

    13.06.2016 17:53
    I ja kad sam bio mali, razmažen i pun Sebe, slično sam se ponašao.
  • VladaN

    13.06.2016 14:29
    dakle
    Dakle sa ovim izgubljenim likom vise niko bitan ne zeli da komunicira.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija