Mali: Vlada će pomoći crkvi u Njujorku, projektima ili donacijama

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i ministarska građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović obišli su danas ostatke srpske pravoslavne crkve u Njujorku, koja je izgorela na Usrks.
Kako se navodi, tom prilikom gradonačelnik je kazao da crkva mnogo znači našim ljudima koji žie u Njujorku, zbog čega je "važno da povrati nekadašnji sjaj".
 
"Beograd i vlada Srbije pružiće svu potrebnu pomoć, bilo kroz izradu projekta, bilo kroz donacije. Uradićemo šta god treba da bi se crka što pre ovila i vratila u predjašnje stanje", rekao je Mali.
 
Mihajlović je istakla da je za obnvu crkve neophodan dogovor sa gradom Njujorkom da li će se vršiti restauracija ili graditi nova crkva.
 
"Nećemo dozvoliti da ostanu ruševine. Stalo nam je da se to uradi i da vidimo koji su nam dalji koraci", rekla je Mihajlović.
 
Ona je dodala i da je ministarstvo spremno da zajedno sa domaćim građevinskim kompanijama i arhitektama maksimalno pomogne da se projekti naprave što pre i da nakon toga poče gradnja.
  • Joakim

    25.06.2016 10:53
    Moza naravno, ali iz tvog lopovskog fantomskog dzepa!
  • Krle

    25.06.2016 08:27
    Može poznatim ,vašim projektima crkva na vodi,i subvencijama stranim ulagačima,koji uzmu pare zaposle nekog za minimalac i posle punih džepova napuste,sve to a Mali i Vučko srećni i prezadovoljni,jer su oni tu jedini dobro prošli,još kod podela subvencija i tala od profita,koga briga za narod,zemlju,studente,poljoprivrednike,granice...
  • prst

    25.06.2016 06:44
    čije su naše pare
    Crkva ima više para nego država, a i porta te crkve se prodavala kao parking plac to zna svaki nju-jorker.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija