Otvaranje poglavlja 19. jula

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas u Parizu da će pristupna poglavlja 23 i 24 u pregovorima za članstvo Srbije u EU biti otvorena 19. jula, pošto je Hrvatska dala pristanak.

Otvaranje poglavlja sledi 19. jula, to je potvrdila i nemačka kancelarka Angela Merkel, a i Hrvatska se složila, rekao je Vučić novinarima u Parizu posle konferencije lidera Zapadnog Balkana i EU.

Prethodno je danas evropski komesar za proširenje Johanes Han naveo na Tviteru da je Hrvatska, koja se jedina protivila otvaranju novih poglavlja sa Srbijom, danas dala pristanak.

Hrvatska radio televizija prenosi da je Angela Merkel na samitu u Parizu obavestila Vučića da su uklonjene i poslednje prepreke za otvaranje pregovaračkog poglavlja 23.

Upućeni diplomatski izvori na samitu EU-Zapadni Balkan u Parizu rekli su prethodno da mogući dogovor o otvaranju poglavlja 23 i 24 u pregovorima o članstvu Srbije treba ponovo da bude razmotren na zasedanju Radne grupe Saveta EU za proširivanje (COELA) sutra u Briselu.

  • Koriolan

    05.07.2016 09:52
    I da nas odmah pridruže...
    Mi nikada nećemo biti Švajcarska (ne po bogatstvu): Uredne i lepe ulice, kontejneri za reciklažu, reke čiste, jezera bistra, niko ne krade pruge, dalekovode, biste velikana, pristojne plate i penzije, organizovano školstvo i zdravstvo... Antička civilizacija se temeljila na mitu, a srpska - na mitu i korupciji. Lažljivi smo, prevrtljivi, nezahvalni, dosta lenji. U Švajcarskoj je referendum ZAKON zakona, kod nas malo, malo pa neki pajvan izroni, pomisli da je mali bog pa udara gde stigne. Da svet na aukciju ponudi "mozak" Mocarta kad je bio dete, onaj s plodom kokosa sigurno bi ponudio najviše za svoj muzej srpske strave.
  • nss

    05.07.2016 08:35
    nss
    pre cemo biti primljeni u eu nego sto ce vucic sastaviti vladu....uzas
  • PROTIV

    05.07.2016 07:08
    Čitav taj "proces pristupanja EU" je obična pozorišna predstava koja se koristi za manipulaciju
    razmišljanjem naroda, kako bi i dalje trpeli podcenjenu cenu svog rada i sofisticiranu pljačku
    kroz nerealan odnos troškova i cene svog rada.
    Ništa meni neće biti bolje od bilo kog otvaranja poglavlja.
    Prođe mi polovina života u filozofijama nedorečenih nazovi stručnjaka i izdajnika naroda.
    Doživotno protiv pristupanja EU.
    Doživotno pamtim učesnike 1999-te.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.