Gužve na prelazima Horgoš i Batrovci

Na graničnom prelazu Horgoš kilometarske su kolone na izlazu iz Srbije, a vozilima koja stoje u redu ispunjen je i ceo međugranični prostor do mađarskog prelaza Reske.

Granična policija čini sve što je u njenoj moći kako bi čekanja u redu bila što kraća.

"Zadržavanja su počela u petak popodne. Od tada je prošlo 50.000 putnika i oko 15.000 vozila. Gužve se očekuju do kraja vikenda", kaže Agneš Pastor, pomoćnica komandira Stanice granične policije na Horgošu.

Putnicima se deli štampani vodič kako bi bili upoznati sa carinskim propisima, a kontrole bile brže.

"Trenutno je kolona na izlazu iz Srbije duga oko dva kilometra. Putnici su pomalo nervozni, ali se smire kada dođu do nas i shvate da to koliko moraju da čekaju ne zavisi od nas već od kolega iz Mađarske. Dokaz za to je i da na ulasku u Srbiju nema zadržavanja", kaže Dušan Eraković, vođa smene na Carinskoj ispostavi Horgoš.

Krajem avgusta uobičajene su gužve na izlazu iz Srbije jer se i stranci, i naši državljani koji sun a privremenom radu u inostranstvu, vraćaju sa odmora u zemlje zapadne Evrope.

Intenzitet saobraćaja povećan je i na graničnom prelazu Batrovci, sa Hrvatskom, gde se vozila zadržavaju oko dva sata, saopšteno je danas iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS). Na graničnom prelazu Šid, takođe sa Hrvatskom, čeka se oko sat vremena.

Duža zadržavanja su i na graničnom prelazu Preševo, sa Makedonijom, gde se na ulazu u Srbiju vozila zadržavaju oko sat vremena.

AMSS je preporučio vozačima da ka Hrvatskoj koriste granične prelaze Sot, Bačku Palanku ili Bogojevo a sa Mađarskom Kelebiju ili Bački Breg.

Na graničnim prelazima sa Crnom Gorom trenutno nema dužih zadržavanja od petnaestak minuta.

  • Zivan

    28.08.2016 07:14
    Dokle god svetina, umesto da na odmor putuje vozom, bude kao luda navaljivala da automobilima prelazi hiljadu, dve i vise kilometara, guzzve pred graniccnim i naplatnim rampama su neizbezzne...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.