Sutra ponovljeno suđenje Šariću za šverc kokaina

U Specijalnom sudu u Beogradu za sutra, 26. septembra zakazan je početak ponovljenog suđenja Darku Šariću i ostalima iz grupe koja je optužena za krijumčarenje 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu.

Do ponovljenog suđenja došlo je pošto je Apelacioni sud u maju ukinuo prvostepenu presudu Šariću i ostalim članovima njegove grupe, kojom je bio osuden na 20 godina zatvora zbog organizovanja šverca kokaina.

Presuda je ukinuta zbog "bitne povrede odredaba krivičnog postupka", predmet je vraćen na ponovno suđenje, a Šarić je ostao u pritvoru.

Specijalni sud u Beogradu osudio je polovinom jula 2015. Šarića na 20 godina zatvora, a članovi njegove grupe osuđeni na različite zatvorske kazne, od višemesečnih do višegodišnjih. Trojica optuženih su postali svedoci saradnici, devetorica su potpisali sporazum o priznanju krivice, dok je u bekstvu još njih 12.

Šariću se sudilo u odsustvu, sve dok se nije predao vlastima, 18. marta 2014. a sve vreme je negirao krivicu, tvrdeći da je proces politički montiran.

Postupak, koji se vodio po šest spojenih optužnica protiv ukupno 36 okrivljenih, počeo je oktobra 2009, a o ni se terete za šverc kokaina iz Urugvaja, Brazila i Argentine u Zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine. 

  • Gde Pobeći

    25.09.2016 11:24
    Pa bio bi "red"..
    da i to zastari.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija