Jelena Milić: Možda se kandidujem za predsednika Srbije

Direktorka Centra za evroatlantske studije (CEAS) Jelena Milić objavila je na Fejsbuku da ozbiljno razmišlja o kandidaturi za predsednika Srbije.

Kako kaže, veruje da više može da otvori vrata na Zapadu nego Vuk Jeremić.

"Da bar u prvom krugu otvorim teme EU-NATO saradnje, odnosa EU prema Rusiji, o tome da ćemo opet ostati na suprotnoj strani istorije. Dakle, teme koje očito foto robot nestranačkog kandidata 'opozicije' nece smeti da otvara", navela je Milićeva.

Ona je istakla da nikad nije bila kandidat, pa ni deo civilnog društva u širem smislu i dodala da joj je veoma smešteno što u REM ima 'predstavnik civilnog društva".

"Umem i mogu da otvorim na političkom Zapadu više vrata nego Vuk Jeremić", istakla je Milićeva i navela da bi na predsedničkim izborima, koji se održavaju sledeće godine, bila "svoj kandidat" i kandidat svojih socioliberalnih ubeđenja. 

  • Nena

    16.10.2016 07:00
    Ima sanse
    S` obzirom na odnos minusa i pluseva, ova nekulturna gospodja ima sanse. I SNS je, za vreme izbora, ovde bio u debelom minusu, a pobedio svuda velikom vecinom. Nadam se ipak da se to nece desiti.
  • LAKO LI JE

    15.10.2016 23:19
    SVAKO
    Malo je cudno da svi koji misle lepo o sebi zele da budu oni koje tako jako napadaju tj. politicari.Niko nema pravo da ospori nekom da pokusa ali doticna koju sam gledala na tv je previse drcna, neda drugima da pricaju, upada u rec, zile na vratu joj nabreknu od vike, jednom recju nije za tu funkciju.
  • Posmatrač

    15.10.2016 20:28
    Na tom položaju trebalo bi da bude neko ko je obrazovan, intelektualno, emocionalno i etički uravnotežen, politički neutralan i naklonjen ovoj zemlji.

    G-đa Milić ne zadovoljava te kriterijume.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.