Nema više čekanja u redovima za novu zdravstvenu, uskoro onlajn zahtevi

Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Ana Brnabić najavila je danas da će građani od polovine novembra za zamenu zdravstvenih knjižica moći da se prijave preko E-uprave.

"Rok je 31. decembar da se zamene stare zdravstvene knjižice. Evo nas skoro na početku novembra, a samo jedna trećina građana je to do sada završila. Nova vlada Srbije, Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Ministrastvo zdravlja su izašli u susret građanima i zahteve za zamenu zdravstvenih knjižica stavili su u hitne prioritete u elektronsku upravu", rekla je Brnabićeva.

Ona je precizirala da će posao biti završen do sredine novembra i da će građani moći preko E-uprave da podnesu zahtev za zamenu papirnih zdravstvenih knjižica karticama zdravstvenog osiguranja.

"Preko portala E-uprava će elektronski moći da se prijave za zamenu zdravstvenih knjižica za nove kartice. Mi kao dva ministarstva apelujemo na građane da nema potrebe da čekaju u redovima i prave gužve na šalterima, da ćemo ovo obezbediti kao novu elektronsku uslugu", naglasila je ministarka.

Ona je podsetila da je ovo druga elektronska usluga koja se uvodi posle projekta "Bebo dobrodošla na svet", kojom se elektronski iz porodilišta omogućava prijava bebe, prijava prebivališta i dobijanje zdravstvene knjižice.

Kako kaže, inicijativa da se prijava za zamenu zdravstvenih knjižica uvede kao elektronski servis stigla je iz Novog Sada.

Podsetimo, u Novom Sadu se svakodnevno stvaraju gužve zbog najave da stare papirne zdravstvene knjižice do kraja godine treba zameniti novom, elektronskom. Zbog toga je i produženo radno vreme šaltera.

  • Željko

    15.04.2017 14:51
    Džaba im i euprava, a eveo i zašto:

    Zahtev za novu knjižicu sam podneo elektronski (da izbegnem gužvu) i platio (iako sam ne zaposlen, ali ovu državu neinteresuje dali nezaposleni imaju) još 30.11.2016 godine. Moj predmet je TEK 10.02.2017 godine " primljen na obradu" i šlag na tortu po njima Rok za obradu je 11.04.2017 godina ALI JA JOŠ NISAM DOBIO KNJIŽICU I KAD ODEM DA PROVERIM DALI JE MOJA KNJIŽICA NAPRAVLJENA DOBIJEM ODGOVOR DA NIJE. Eto ljudi Vučićeve radne i vredne srbije koja ima prosečnu platu od 450€.
  • Vojvosadjan

    24.10.2016 23:55
    Ma kakav onlajn.. nazvao drugara, kaze on stavi kopije licne i stare zdravstvene u kovertu. Napisi moje ime na njoj i ostavi kod portira. Gotovo za dva dana. To je to ;)
  • Perica

    24.10.2016 16:54
    #####
    Bravo,uspeli smo,još da ukinu onih 4 stoje siromašnima a takvih je bar 90%!?
    Bogati i onako nekoriste knjižicu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija