Za osiguranje školaraca mora da se detaljno zna šta roditelji plaćaju

Od ove školske godine osiguravajuće kuće su obavezne da roditelje, uz ponudu o osiguranju dece od nezgode, informišu i o svim uslovima i detaljima koje ovakva usluga podrazumeva.

Međutim, iako su na to obavezne po Zakonu osiguranju, osigaravajuće kuće su nastavile sa starom praksom i roditelji i dalje nemaju dovoljno informacija šta je to što plaćaju na ime osiguranja dece. Politika podseća da se osiguravajuće kuće biraju tako što direktor prikupi tri ponude, a jednu od njih odabere savet roditelja. Osiguranje učenika u školi jeste osiguranje od posledica nesrećnog slučaja ili nezgode i pokriva nezgode koje se dese i u školi, ali i na izletu, igralištu, letovanju i to 24 časa dnevno.

Uglavnom su pokriveni pad, udar predmetom, saobraćajna nezgoda, opekotine i druge nezgode koje mogu izazvati povrede, invaliditet ili smrt osiguranika. Kako bi uspeli da najbolje iskoriste polisu osiguranja, roditelji bi trebalo da poštuju proceduru koja podrazumeva da odmah posle odlaska kod lekara ne zaborave da slučaj prijave školi, tj. osobi koja je odgovorna za osiguranje učenika i koja će o tome informisati osiguravajuću kuću.

Važno je sačuvati sve račune, ukoliko je bilo troškova tokom zbrinjavanja deteta. Kada kompletiraju dokumentaciju i predaju zahtev, osigaravajuća kuća je dužna da im osiguranu sumu isplati u roku od 14 dana od dana kada obaveza osiguravača i visina obaveze bude utvrđena. Okvirno za prelom kostiju se dobija 4.000, troškove lečenja u iznosu od 200.000, hiruške intervencije 5.000, dok su nesrećni slučaj poput smrti usled saobraćajne nezgode pokriva sa 20.000 dinara.

  • Tarzan

    27.10.2016 00:08
    prevara
    prica je u tome sto se prodaju *uda za bubrege, i sto se tale, ugradjuju, svi od reda, bez obzira ko placa. a lafo osigurani, a o uslovima osiguranja nijedan roditelj ni direktor nemaju pojma, a zbog malih para rade sve samo ne osiguranje dece, papir trpi svasta, svi misle mirni smo osigurani, a da nam kazu sta se sve ukljucuje ili iskljucuje po uslovima niko normalan im ne bi 1 dinar dao, bilo ovo ili ono osiguranje
  • Zapažanje

    25.10.2016 16:21
    U Jugi je bio Udruženi rad, u Srbiji je Udruženi kriminal.
    U Jugi je bio zaštićen radnik, ko polarni meda, a u Srbiji je to lopov.
    Što veća diploma lopova, to bolja zaštita.
    Zaista interesantno društvo imao, ali ga nismo mi pravili.
  • Maja

    25.10.2016 07:06
    Osiguranje
    Ove godine to nije traženo od roditelja. Ni dinar nisu platili. Osiguranje je bilo samo na sumu koju daje grad. Čemu ova priča ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija