Od 10. novembra podnošenje onlajn zahteva za novu zdravstvenu

Dostavljanje poštom zdravstvenih knjižica građanima bi trebalo da počne do kraja novembra, rekla je ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić.

Ona je za televiziju Pink kazala da će od 10. novembra građani moći da se prijavljuju za elektronsku zdravstvenu knjižicu preko portala E-uprava.

"Republički fond za zdravstveno osiguranje tek treba da izradi zdravstvene knjižice, a još tri miliona ljudi treba da se prijavi za izdavanje zdravstvene knjižice", rekla je Brnabić.

Ona je rekla da u Ministarstvu razmišljaju da ubuduće i saobraćajne i vozačke dozvole građanima stižu poštom, umesto da čekaju na šalterima. Kako je dodala, u planu za 2017. godinu je unapređenje plaćanja poreza, odnosno uvođenje mogućnosti da građani porez proveravaju i plaćaju elektronski.

Podsetimo, Brnabić je pre nekoliko dana najavila da će građani do kraja novembra moći onlajn da podnesu zahtev za izdavanje nove, elektronske knjižice. Ona je istakla da na taj način više neće biti čekanja u redovima po šalterima, o čemu više možete pročitati OVDE.

Takođe, izrada novih zdravstvenih ne odnosi se na vojne osiguranike.

  • Pera

    26.10.2016 11:02
    maticni broj
    Da li kucate o /O ili 0 moraju iskljucivo brojevi, JMBG mora sadrzati 13 cifara.
    Koleginice su se prijavile preko LK, ja sam pravio nalog i ulogovao se bez problema
    sada cekam aktivaciju usluge.
  • Smrdija

    26.10.2016 10:40
    Sta da radi gomila penzionera koji ne znaju ni kako izgleda kompjuter ? Preostaje im samo visesatno cekanje pred salterom.
  • Pera Pisar iz admin

    26.10.2016 10:12
    Sumnjam
    Verovaću ali tek kad to doživim. Trenutno kad probate da se prijavite na sajt e uprave dobijete (lično iskustvo) obaveštenje da vaš matični broj nije vaš matični broj i da napišete žalbu. Razmišljala sam - ima još najmanje 5 načina da vas zavlače i odbiju pa da kaskate i čekate u redu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.