FOTO: Učiteljica ispravila tačan odgovor đaka prvaka

Tačan odgovor đaka prvaka na zadatak iz matematike, njegova učiteljica je prepravila i dala pogrešan odgovor.
Na društvenim mrežama od jutros traje oštra polemika o matematičkom zadatku koji su rešavali prvaci u jednoj beogradskoj osnovnoj školi.
 
"Ana je pročitala jednu priču, a Petar tri priče više od Ane. Koliko su priča pročitali zajedno Ana i Petar", glasio je zadatak.
 
Učenik je napisao 5, dok je učiteljica ispravila i navela da je rešenje 4, što je izazvalo brojne komentare na društvenim mrežama.
 
Direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović rekao je za RTS da se greške dešavaju svakome. U pitanju je, kaže, zadatak koji bi mogao da zbuni đake, ali ne bi trebalo da zbuni starije.
  • novisad

    05.12.2016 09:56
    ????
    Ne razumem cemu ovoliki komentari. Sramota!!! Da li neko vidi u cemu je poenta. Dokon svet i hejteri!!!!
  • crni bombarder

    04.12.2016 14:39
    @Nebojsa
    Problem je, dragi moj matematicaru i strucnjace za pedagogiju, sto nemas vise koga da prevaspitavas. Prevaspitavanjem prosvetnih radnika, izivljavanjem i ponizavanjem prosvete isterali ste sve pametne, sposobne i ambiciozne iz skola.

    Sad gledajte. A slobodno dodji da predajes deci, koliko vidim sve znas...

  • Mattt

    04.12.2016 14:32
    Je l vam pada na pamet da je uciteljica ispravila zadatak jer nije postupno uradjen? Skok na resenje ukazuje na to da je dete moglo prepisati zadatak od drugara iz klupe...

    Jos jedan dokaz da se civilizacija krupnim koracima kreće nizbrdo jer smo uvek spremni da nekoga javno izbrukamo, bez razmišljanja i milosti a sve u cilju samopromovisanja i zelje da dokazemo svetu da smo u pravu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija