Nikolić o izborima: Bolje češće proveravati volju građana

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić nije isključio mogućnost održavanja parlamentarnih izbora, mada je istakao da odluka o tome nije na njemu, već na premijeru.
Kad je reč o predsedničkim izborima, Nikolić je potvrdio procene da bi oni mogli da budu održani 9. aprila, te je dodao da je o ponovnoj kandidaturi za predsednika Srbije razgovarao i sa premijerom Aleksandrom Vučićem.
 
Na pitanje novinara da li je dobro da imamo izbore na svakih godinu dana, on je rekao da je u uslovima tranzicije i krupnih odluka bolje češće proveravati volju građana.
 
"Ako žele da provere to što rade, ako se čini da je parlament postao mesto u kome se teško donose krupne odluke, zato što se koristi za promociju čak i nekih loših ideja, onda vlada može jednostavno da reši to novim izborima. Mislim da je u vreme tranzicije, kada se krupne promene u društvu dešavaju, da je bolje češće proveravati volju građana", rekao je predsednik. 
 
Dodaje da je uvek bio protiv toga, od 2000. godine kada su vlade pokušavale da ostanu četiri godine, a sprovode mere za koje se vidi da gube popularnost. 
 
Po pitanju predsedničkih izbora podsetio je da oni, po Ustavu, moraju da se završe mesec dana pre isteka mandata aktuelnog predsednika, te da bi prvi krug mogao da bude 9. aprila, a eventualni drugi - 23. aprila. Nikolić je dodao da je na predsednici Skupštine da za kampanju odredi period od 30 do 60 dana, te da misli da bi izbori mogli biti raspisani krajem ferbuara ili početkom marta.
  • majko mila

    04.12.2016 08:01
    Kakav je ovo sramotni primerak. Tacno cu zbog njega da izadjem na glasanje prvi put posle 20 godina. Ne mislim da se ista menja, jer su svi isti (a i udruzeni i rade zajedno iza zavese), i to je razlog mog bojkota izbora, ali od ovog osecam sramotu kad je na poziciji da daje izjave pred svetom.
  • u prolazu

    04.12.2016 02:23
    @Zivan
    Vidi se razlog, i to vrlo jasno. Nikolića NIKO ne podržava osim Vučića, jer mu trenutno odgovara, o tome su se i dogovarali.
    Kako navući da Nikolić dobije izbore? Kandiduj ga sa Vučićem! Sad zašto Vučić nije kandidat... verovatno ne može prebaciti svu moć tako brzo sa jedne funkcije na drugu! Iznenađujuće, ali nije bio spreman za ovo!

    @Bojan
    Ti si poznati bot i imaš zadatak da sluđuješ glasače i ispituješ trenutno raspoloženje bezumne mase. Hajde da vidimo kako ćeš da prođeš u ovoj priči! Pratiću te i pod ostalim nick-ovima! Obećavam.

    @Debeli
    Sve si dobro rekao. I ja čekam 6. oktobar! I za žute, kao i za crvene i crne!

    Krajnje je vreme, zar ne?

    Hajde da se organizujemo da padnu za ove izbore kao i za prošle!
    U prethodnoj skupštini SNS je SAM imao poslanika kao što sad ima u mešovitoj koaliciji (Rusi - Popović, NATO - Drašković, poslušni Ljajić, penzioneri...)!

    Nagradno pitanje:
    -Koliko trenutno SNS ima poslanika u skupštini?
    Pomoć:
    -Ispod 100!
    A vladaju!

    Kad već misle da mogu da se igraju, hajde da ih skinemo ispod 50, pa da vidimo kako se to formira Vlada!

    Vučić je imao više poslanika kad je Dačić bio premijer, nego danas!

    Pukli su! Mi to ne vidimo od TV-a i "slobodne" štampe!

    Zašto je gospodar, kao koordinator službi bezbednosti, pokupio sva dosijea? Da može da ucenjuje ljude!
    Nađite mi političara koji nije uprljao ruke!? Nađite ga koji ne podržava Vučića, javno ili tajno!?

    Vreme je da padnu maske i za STVARNE promene!
    Šta vi mislite, kad ugasite TV?
  • lala bećar

    03.12.2016 23:58
    dnevnica
    eto opet dnevnice za čuvanje kutije :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija