Valjevski "Vodovod" otpisao dug od 24.000 dinara predsedniku Skupštine grada

Valjevski "Vodovod" za dve godine je izgubio skoro 35.000 evra zbog zastarelosti naplate duga.
Kako piše "Blic", među neredovnim platišama kojima je dug otpisan je i sadašnji predsednik Skupštine grada Milorad Ilić, koji je za vodu dugovao 24.000 dinara.
 
"Vodovod" je na kraju prošle godine ostao "kratak" za 1,3 miliona dinara jer nije naplatio dug, pa su potraživanja zastarela. Ove godine, pokazuju podaci tog JKP, suma je još i veća, pa je od početka 2016. otpisano čak oko 25.000 evra duga za vodu.
 
Ukupno, za prošlu i ovu godinu, "Vodovod" je izgubio oko 35.000 evra zbog toga što na vreme nije naplaćen dug za vodu, a direktor tog preduzeća Đorđe Milanović kaže da je reč o "nasleđenom stanju" i dugovima koji su napravljeni prethodnih godina.
 
"Kada su građani u pitanju, najviše je onih kojima je otpisan dug za vodu u rasponu od 20.000 do 30.000 dinara. Na spisku onih kojima je zbog zastarelosti otpisan dug nalazi se aktuelni predsednik Skupštine grada Milorad Ilić (SPS), koji je u prethodnom mandatu bio pomoćnik gradonačelnika. On je bio dužan za stan u centru grada oko 24.000 dinara, ali je taj dug po osnovu zastarelosti otpisan", kaže izvor "Blica" iz "Vodovoda".
 
Milorad Ilić, koji funkciju predsednika parlamenta obavlja od kako je ove godine formirana nova lokalna vlast SNS i SPS, ima platu veću od 80.000 dinara.
 
Zbog otpisa duga zbog zastarelosti, u tom preduzeću je 1. decembra smenjena dugogodišnja šefica pravne službe Branka Tomić i raspoređena na drugo radno mesto.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.