Srbija dobila šest MIG-ova od Rusije

Ministar odbrane Srbije Zoran Đorđević rekao je da je Rusija donirala Srbiji šest vojnih aviona MiG 29, koji će u narednom periodu sa srpskim avionima tog tipa u naoružanju vojnog vazduhoplovstva činiti osnovu srpske lovačke avijacije, sposobne da izvrši misije zaštite vazdušnog prostora.

Đorđević je rekao za magazin "Odbrana" da Vlada Srbije u praksi pokazuje da joj je stalo do Vojske, njenog vazduhoplovstva i bezbednosti vazdušnog prostora, što nije uvek bio slučaj.

Komentarišući aktuelne bezbednosne izazove po Srbiju i ukupnu bezbednosnu situaciju, Đorđević je ukazao na trend da se vojni budžeti ne samo u Evropi, već i u regionu povećavaju.

"To je odslikavanje novih žarišta koja postoje u svetu, koja nikada nisu bila bliže Evropi, a koja potencijalno predstavljaju pretnju za našu zemlju, ali i za Evropu i EU, čiji ćemo sastavni deo svakako jednog dana biti", rekao je Đorđević.

On je dodao da Srbija želi da bude deo zajedničke evropske odbrambene politike, da se ponaša kao da je članica EU, da bude odgovorna i spremna da na sve eventualne izazove odgovori.

Što se tiče opremanja sistema odbrane, on je naveo da je jedan od prioriteta opremanje Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, kao tehnološki sofisticiranog vida, koji znatno utiče na ukupne operativne sposobnosti Vojske Srbije.

  • Perica

    15.12.2016 10:42
    #####
    Od ,Amera smo dobili "nevidljivog"...
  • NO passaran

    15.12.2016 10:04
    Idi bre. Sve sam izdajnik do izdajnika komentariše. Sve sam mladi amerofil zadojen "američkom pitom".
    Ma, šta se mi ovde raspravljamo? Idite tamo u te vaše američke sne, neka vas prže posle kao girice, gutajte priču o 19.000 milijardi dolara duga, kad je u stvari preko 400.000 milijardi dolara duga.
    A nas ostavite da se bavimo svojom domovinom.
    NO passaran američki orao.
  • uzaludan

    15.12.2016 01:25
    Nešto se mislim...
    Bolje i MIG-ove nego par hiljada raketa po teritoriji, sa srušenim objektima i ubijenim civilnim stanovništvom!
    Možda i grešim!?
    Koliko nas je koštalo bombardovanje od strane NATO-a?
    Koliko su nam nadoknadili dolaskom "demokratske" vlasti, koju su planirali da dovedu?
    Da li još neko uopšte misli da je sve to bilo zbog Zlobe?

    Treba li da budemo zahvalni onima što nas tuku i ubijaju i da mrzimo one koji nam nisu pomogli, IAKO nas nisu ni tukli i ubijali? Da zapišamo one koji nam NIKAD nisu bili neprijatelji zbog toga što nam nisu pomogli, a dižemo u zvezde one koji su ubijali nedužne civile (čak i decu, neku na noši) KAO "zbog jednog čoveka"!?
    Ko NORMALAN još u to veruje?

    Interes je i na jednoj i drugoj strani, ali nas ne ubijaju i jedni i drugi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.