Borko Stefanović otpušten iz Ministarstva spoljnih poslova

Lider Levice Srbije Borko Stefanović otpušten je prošle nedelje iz Ministarstva spoljnih poslova jer se duže vreme nije pojavljivao na radnom mestu.

Ovo je "Kuriru" rekao izvor blizak Stefanoviću.

"Niko ga već duži period nije video na radnom mestu niti u zgradi, bukvalno kao da nije zaposlen u ovoj instituciji, pa je usledio otkaz", kaže neimenovani sagovornik lista.

Stefanović za "Kurir" kaže da je pravi razlog za otkaz to što MSP nije želeo da mu produži neplaćeno odsustvo.

"Molio sam da mi se omogući neplaćeno odsustvo jer sam tamo zaposlen na konkursu i nisam bio politički postavljen, a oni to nisu hteli. Učinili su to nekoliko puta za kraći period, a onda opet nisu hteli, pa su to iskoristili da me eliminišu. Do otkaza je došlo iznenada jer smo bili u procesu višemesečnih dogovora o produženju odsustva", objašnjava lider Levice.

On kaže da ne zna od čega će sada živeti.

"Pa znate šta, vrlo je teško, naravno, ali ja se bavim isključivo Levicom Srbije, tako da sam od ove garniture u Ministarstvu nažalost, to i očekivao. Bio sam profesionalni diplomata, zaposlen nakon konkursa, pre nego što sam postao član ijedne stranke. Pokušao sam da sačuvam status neplaćenog odustva, međutim, očigledno nisu imali sluha za to", navodi Stefanović.

  • Inspektor Višekruna

    19.01.2017 22:16
    @alo
    Znači svi su primljeni preko veza, ali neka se otpuste oni koji govore neki strani jezik. Na kraju šta će engleski diplomatama. Govori srpski pa da te čitav svet razume. A iskreno smatram da Borko spada među jače pregovarače, i da nije zalutao u diplomatiju.
  • /

    19.01.2017 14:46
    /
    zar nije njegov onaj 'vrbasan' koji je premlatio onog u americi za milion dolara?
    pa neka mu taj daje platu
  • Alo

    18.01.2017 22:02
    Inspektor Višekruna
    Nije Borko jedini u Srbiji koji tečno govori engleski.
    Ima ih prilično, ali ne mogu da se zaposle u diplomatiji.Nemaju vezu i ne bave se politikom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.