Novi ekonomski atašei Srbije od marta

Nove ekonomske diplomate Srbije mogle bi već od marta da krenu put 15 ključnih svetskih centara kako bi promovisale srpsku privredu i privukle strane investitore.
Prema navodima "Novosti", planirano je da se mreža ekonomske diplomatije ograniči na prioritetna tržišta a da se atašeima zadaju minimalni iznosi investicija koje moraju da privuku ili da se u suprotnom vrate u Srbiju.
 
Ekonomski atašei predstavljaće deo sistema Ministarstva spoljnih poslova, a prema rečima ministra Ivice Dačića, u narednim mesecima biće uspostavljen pravni okvir i definisana mreža ekonomske diplomatije.
 
Dodaje se da radnu grupu koja treba da definiše novi model privredne promocije Srbije predvodi ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić, a da su u projekat uključeni i ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović, Privredna komora Srbije ali i Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
  • Xy

    23.01.2017 10:05
    Starlete
    Treba valjda naći posao za te silne starlete i manakenke!
  • Sasa

    23.01.2017 09:19
    ?
    Pa zar nisu Vucic i ekipa obecali da ce ove Dinkiceve da ukinu cim dodju na vlast? Pa jer ima makar nesto sto su obecali a ispunili? Samo Vi i dalje glasajte za ove.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.