EU traži od Srbije da odblokira borbu protiv korupcije

Delegacija Evropske komisije koja proverava napredak Srbije u Poglavlju 23 - pravosuđe i ljudska prava, zatražila je od Srbije da odblokira rad nezavisnih tela koja se bore protiv korupcije - Agencije za borbu protiv korupcije i Saveta za borbu protiv korupcije, prenosi list Danas.
Vladi Srbije je "snažno preporučeno" da uvažava i reaguje na izveštaje Saveta za borbu protiv korupcije, ali i da na predlog Saveta izabere veći broj članova tog antikorupcijskog tela, odnosno da kadrovski osposobi Savet, navodi taj list.
 
Savet je u blokadi već tri i po godine, a sve vlade od njegovog osnivanja, oktobra 2001. pa do danas odbijaju komunikaciju s tim vladinim savetodavnim telom.
 
Agencija za borbu protiv korupcije je takođe u krnjem sastavu jer nema devet članova nego samo šest, a u toku je izbor njenog direktora.
  • Perica

    10.02.2017 22:55
    #####
    zavisi koliko nudite
  • Političar

    10.02.2017 14:20
    Šta? Korupciju da nam ukinu?
    Ma ne dolazi u obzir!
    Pa neću ja za džaba da se borim za opšte dobro ovog naroda. Jesu l' oni normalni?
  • Mirko

    10.02.2017 09:14
    Ups
    Na tome počiva naše društvo. Kako će AV to rešiti? Ako pristne, ostaje bez birača, ako ne pristane, ostaje bez samodate titule Svemogućeg. Zeznuto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".