Nikolić ne želi mesto počasnog predsednika SNS

Politički rubikon nastao posle najave šefa države Tomislava Nikolića da bi mogao da se kandiduje za novi mandat i odluke lidera SNS Aleksandra Vučića da ulazi u trku za istu poziciju teško bi mogao da se preskoči sporazumom dve ključne ličnosti u zemlji.
Kontakata, ni javnih ni tajnih, između Nikolića i Vučića nije bilo od srede uveče, kada je objavljena vest o ideji predsednika da se bori da ostane šef države, pišu današnje Novosti.
 
U međuvremenu, iz SNS je poručeno da je Nikolić dobio "fer ponude". Prema saznanjima ovog lista, to su titula počasnog predsednika SNS i mesto potpredsednika Vlade za Radomira Nikolića, ali u krugovima bliskim predsedniku Nikoliću kažu da te informacije nisu tačne.
 
Nezvanično, ova ponuda je i dalje na stolu i da iznad toga lider naprednjaka i premijer Aleksandar Vučić neće ići.
 
Nikolić, s druge strane, ne odustaje od zahteva da dobije predsedničku funkciju u stranci i fotelju prvog čoveka Vlade, kako bi odustao od kandidature za drugi predsednički mandat. Iako mu je izmakla čak i podrška Rusije na koju je računao, odlučan je da uđe u izbornu bitku ukoliko ne postigne dogovor s Vučićem.
 
Sa obe strane se čuju gotovo diplomatske izjave kojim se ističe volja za dalje razgovore, pa je tako Vučić poručio da je spreman za nastavak saradnje s Nikolićem, dok je šef države naveo da veruje da će se čuti sa Vučićem.
 
Istovremeno, lider SNS, kojeg je u petak uveče Glavni odbor stranke jednoglasno predložio za predsedničkog kandidata, najavio je snažnu i odlučnu kampanju.
  • Vesna

    19.02.2017 23:15
    realnost
    Nikolic jeste osnivac stranke,ali dalje od toga sva zasluga pripada Aleksandru Vucicu.Ako je Nikolicu vazniji licni interes od Srbije i njenih gradjana,neka radi sta mu je volja.GO SNS a jednoglasno,a to su takodje gradjani sa pravom glasa,na demokratski nacin izabrali su kandidata za predsednicke izbore.Volja vecine se mora postovati.
  • ns

    19.02.2017 15:32
    za ovima ni majka ne bi plakala
  • hoću sve

    19.02.2017 15:19
    Naravno da neće titulu počasnog predsednika. Hoće vlast nad strankom i vlast kao premijer. Hoće rezidencije, stiliste za Dragicu, moć i novac.
    To što trguje sa Vučićem je trgovina uticajem i propisano je kao krivično delo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.