Nikolić nakon sastanka sa Vučićem odustao od kandidature

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je večeras da neće biti kandidat za predsednika na predstojećim izborima, a da će o funkcijama biti reči nakon pobede Aleksandra Vučića.
"Dogovorili smo se da i dalje zajedno vodimo državu. O funkcijama ćemo posle pobede na izborima. Nastavićemo da zajedno podižemo Srbiju sa kolena. Aleksandar će biti kandidat za predsednika", rekao je Nikolić.
 
Oko 18 časova,  Vučić i Nikolić prosledili su medijima zajedničko saopštenje u kojem je navedeno da su razgovarali o političko-bezbednosnoj situaciji u zemlji i okruženju i o predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji.
 
Oni su okarakterisali dosadašnju saradnju kao važnu, značajnu i uspešnu za Srbiju i dogovorili se da blisko sarađuju i u budućnosti, saopšteno je posle sastanka. Predsednik i premijer u potpunosti su saglasni da se Srbija nalazi pred ozbiljnim izazovima i iskušenjima, na koje je neophodno pružiti zajednički i sveobuhvatni odgovor državnog rukovodstva, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.
 
Do tenzija između njih dvojice je došlo kada je SNS odlučila da kandiduje Vučića za predsednika Srbije, posle čega je Nikolić najavio da će se boriti za novi mandat. 
 
Mihajlović: Nikolićeva odluka ugasila sve nade opoziciji
 
Funkcionerka SNS Zorana Mihajlović ocenila je da je odustajanje predsednika Srbije Tomislava Nikolića od kandidature za novi predsednički mandat pokazalo svu snagu SNS ali i ugasilo sve nade opozicije da bi nešto mogla da uradi na izborima.
 
"Dogovor aktuelnog predsednika i uverenа sаm budućeg predsednikа Srbije Aleksаndrа Vučića još jednom je pokаzаo i snаgu SNS, аli i snаgu njih dvojice. Ovime su još jednom pokаzаli dа je stаbilnost Srbije iznаd svegа", rekla je članica predsedništva SNS Zorana Mihаjlović.
 
Podsećаjući dа je od Tomislаvа Nikolićа nekoliko putа trаžilа dа podrži kаndidаtа SNS, Mihаjlović je dodala dа je аktuelni predsednik odustаjаnjem od kаndidаture ugаsio i poslednju nаdu opozicije dа bi nešto moglа dа urаdi nа predsedničkim izborimа.
 
"Uz podršku ogromnog brojа grаđаnа Srbije, svih u SNS i pаrtnerа u Vlаdi, sаdа i Tomislаvа Nikolićа, očekujem ubedljivu pobedu Vučićа nа izborimа zа predsednikа i to u prvom izbornom krugu", rekla je Mihаjlovićevа.
  • Sop

    21.02.2017 08:08
    Bio si i ostajes zensko medunozje!
  • Babasera

    21.02.2017 07:34
    @kaja
    Mislim da će tako i da bude. Guru je toliko siguran u pobedu, da će učiniti sve da do toga dođe, što ucenama, što podmićivanjem, na silu i uz pretnje kao i prethodnih puta. Znam masu ljudi koji pod pretnjom otkaza moraju da glasaju za Gurua. Direktiva. Ali ničija nije gorela do zore. No i Jankoviću ako čitaš ovo, računaj da ćeš i ti lako biti najuren ne budeš li radio kako valja
  • ST

    20.02.2017 23:37
    Ako znaju da ce pobediti,sto se izbori organizuju? Bolesne ambicije bolesnih umova...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.