Dačić: Sa Vučićem nisam razgovarao o mestu premijera

Prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić izjavio je danas da tema razgovora sa premijerom Aleksandrom Vučićem nije bila ko će ga naslediti na mestu predsednika Vlade, ali da se i u tome treba rukovoditi onim što je trenutno najbolje za Srbiju.
On je, gostujući u emisiji "150 minuta" TV Prva, kazao da bi lagao ako bi rekao da nije zainteresovan da bude premijer i podsetio da je tu funkciju već obavljao"To nije bila tema naših razgovora sa Vučićem", rekao je Dačić i dodao da je SPS imala jasan pristup kada je reč o predsedničkim izborima, koji je on javno i jasno izgovarao, a to je da je ta stranka i njena koalicija sa JS spremna da ima svog kandidata, najverovatnije samog Dačića.
 
"S druge strane, imajući u vidu da smo pet godina u uspešnoj koaliciji sa SNS, i ako postoji ideja da imamo zajedničkog kandidata, spremni smo da ga podržimo. Istovremeno smo tada jasno i precizno rekli da to može biti samo Vučić, odnosno kandidat koji može pobediti", obrazložio je Dačić.
 
On je naglasio da je njemu bitno da se u narednom periodu sačuva politička stabilnost, a to podrazumeva i da uloga koalicije SPS-JS i njegove partije bude značajna, da postoje kvalitetni odnosi između koalicionih partnera. O svemu drugom, kako ističe, biće odlučivano posle izbora.
 
"Ja, kada bih rekao da me ne interesuje mesto premijera, svi bi me ismejali. Ja sam zadovoljan svojim mestom koje imam na političkoj sceni Srbije", rekao je Dačić, dodajući da se po pitanju izbora premijera treba rukovoditi onim što je najbolje za Srbiju u tom trenutku.
 
On je ocenio da nije ništa novo, niti alarmantno i dramatično što lider JS Dragan Marković Palma želi parlamentarne izbore. Dačić je objasnio da se videlo u prošlosti da se predsednici ne bave onim što je u njihovoj nadležnosti, a to je da reaguju na napade iz Hrvatske, na tužbu Bakira Izetbegovića, na odnose sa Prištinom.
 
"Uglavnom se bave napinjanjem otrovnih strela prema vladi, pre svega Vučiću", kazao je Dačić.
 
Takođe je kazao da je preneo Vučiću svoj lični i stav SPS, koji je više puta ponavljao, a to je "da su izbori dobri, oni bi se održavali i u Vatikanu", a naročti da nisu dobri česti izbori. "U svakom slučaju spremni smo na izbore u svakom momentu. Mi smo bivši komunisti i ništa nas ne sme iznenaditi", kazao je on dodajući da će SPS biti spreman za sve što odluči premijer.
 
Neprimereno ponašanje Ugljanina
 
Dačić je ocenio je da je neprimeren sastanak lidera SDA Sulejmana Ugljanina sa Hašimom Tačijem i da bi u "svakoj normalnoj državi" već neko pokrenuo inicijativu da se njegova politička stranka zabrani. Dačić je rekao i da takvo ponašanje narušava teritorijalni integritet zemlje.
  • Nikola

    24.02.2017 20:52
    A da sjašite malo s vlasti? Malo li je od 1945. do danas?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.