Protest penzionera 28. marta u Beogradu

Udruženje sindikata penzionera Srbije i Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije protestovaće 28. marta u 11 sati na Trgu Nikole Pašića u Beogradu zbog smanjenja penzija onima koji primaju više od 25.000 dinara kako bi se spustio deficit u budžetu.
Predsednik USPS Mlilorad Vujasinović rekao je da će penzionari protestovati zbog lošeg materijalnog i socijalnog položaja u koji su dovedeni umanjenjem penzija zakonom iz 2014. godine.
 
"Ne možemo više da ćutimo i trpimo. Uzeli su nam deo penzije i najstrašnije je to što su to učinili bez pitanja, a posle toga su se zahvalili", rekao je Vujasinović.
 
Predsednik USVPS Jovan Tamburić rekao je da vojni penzioneri danas primaju penzije upola manje od one koju im zakoni garantuju. Ta dva sindikata, kako kažu, u Beogradu imaju oko 100.000 članova ali ne mogu da garantuju da će svi moći da dođu "zbog bolesti, a ni da organizuju autobuse i sendviče".
 
  • penzioner

    23.03.2017 21:54
    MANITE SE PROTESTA kad već ...
    Iskoristite taj izlazak za iZBORE,PA GLASAJTE...
    Ko zna kakvo će vreme biti!?
  • Vix

    23.03.2017 14:30
    protest
    Budi se Srbija i staro i mlado... bilo je i krajnje vreme...

    svi na izbore 2.aprila...

    i jos jednom 16.og...
  • dobrotvorka

    23.03.2017 14:28
    NAPOKON!
    To je trebalo i ranije al nikad nije kasno za pravdu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.