Ukinuta presuda Ljubiši Buhi Čumetu

Viši sud u Beogradu ukinuo je u celosti presudu kojom Ljubiša Buha Čume u slučaju poznatom kao "ferari" bio osuđen na dve godine i osam meseci.
Viši sud je naložio Trećem osnovom sudu da ponovi suđenje Buhi za svih pet krivičnih dela i produžio mu pritvor u kojem je od novembra 2015. godine zbog opasnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.
 
Kako je rečeno u Trećem osnovnom sudu, ovom odlukom sud je usvojio žalbe tužilaštva i odbrane i naložio Trećem osnovnom sudu da otkloni bitne povrede postupka, kao i da izvede sve dokaze koji su od značaja za tačno i potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja i zakonitu presudu. 
 
Ukinutom presudom Trećeg osnovnog suda Buha je bio osuđen na dve godine i osam meseci zatvora i novčanu kaznu od 180.000 dinara zbog ugrožavanja sigurnosti policajca Milana Ljubenovića, pripadnika obezbeđenja njegove bivše supruge Ivane Buhe, kao i zbog prikrivanja krivičnog dela i sprečavanja dokazivanja. 
 
Tom presudom Buha je bio oslobođen optužbi za podstrekavanje vlasnika auto-servisa "Vest" iz Surčina Stevana Petoševića na prikrivanje kupovine kradenog Ferarija prekucavanjem broja šasije motora, dok je tada sud odbio optužbu kojom se Buha teretio da je iz zatvora u Padinskoj skeli pretnjama ugrozio sigurnost bivše supruge koja ga je i prijavila policiji za niz krivičnih dela. Ovaj slučaj se odnosi na pretnje koje je tada još zakonitoj supruzi Buha uputio telefonom iz zatvora u Padinskoj skeli, gde je služio kaznu za raniji napad na Ljubenovića. 
 
Buha, koji je bio svedok saradnik u procesima protiv Zemunskog kriminalnog klana i za ubistvo premijera Zorana Đinđića, početkom februara osuđen je u Prvom osnovnom sudu na još 16 meseci zatvora zbog vređanja tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva u sudnici Palate pravde tokom suđenja u slučaju "ferari".  On je u pritvoru od novembra 2015. godine, a pre toga je proveo godinu dana u zatvoru zbog napada na Ljubenovića.
  • Sale NS

    24.03.2017 18:13
    Ali zato ...
    ... je kažnjena baba na samrti koja je nelegalno prodavala goblene ispred pijace i time učinila teški prekršaj zauzimanja javne površine i stavljanja u promet predmeta i stvari bez porekla, bezproizvođačke specifikacije, bez deklaracije, bez fiskalne kase i registrovane radnje za prodaju na terenu !?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija