Poljoprivrednici stoje u redovima da dobiju subvencije za nove traktore

Ispred zgrade Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine u Beogradu, formirao se red poljoprivrednika koji žele da podnesu zahtev i dobiju obaveštenja o subvencijama države za kupovinu novih traktora.
"Od ranog jutra, više od 200 poljoprivrednika je došlo da preuzme dokumentaciju na osnovu koje će dobiti povraćaj novca u visini od 50 odsto od vrednosti kupljenog traktora", rečeno je u resornom ministarstvu.
 
Nadležni kažu da do sada nikada nije bilo ovako velikog interesovanja za neku od mera koje je Ministarstvo poljoprivrede predložilo.
 
"Ukoliko poljoprivrednik kupi traktor, koji se koristi najviše u voćarskoj i vinigradarskoj proizvodnji, do cene od 3,6 miliona dinara, mi mu vraćamo pola novca. Nismo do sada ni za jednu meru imali ovako veliko interesovanje, a naši telefoni zvone celo jutro", kažu u Ministarstvu i objašnjavaju da ima sasvim dovoljno vremena da u narednih 30 dana svi koji žele dođu do subvencija.
 
Mašine koje poljoprivrednici mogu kupiti moraju biti do 100 KW, vrednosti do 3,6 miliona dinara, a nadležni kažu da je bitno samo da poljoprivrednici imaju izmirene sve obaveze prema državi.
  • Navala jeste

    10.04.2017 17:12
    Ima toga još
    Da vam kažem, nešto stoje i za polovne. Prodaju se pod uslovima kao i novi, ajeftiniji su.
    Pa... svratite u Novi Sad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija