Ozbiljne nepravilnosti na izborima u Zaječaru, birački odbor sugeriše građanima

Posmatračka misija Crta - Građani na straži saopštila je da je za lokalne izbore Zaječaru otvoreno svih 69 biračkih mesta, ali da sedam birališta nije bilo pripremljeno u skladu sa propisanim procedurama, dok su na četiri zabeležene ozbiljne nepravilnosti.
Po oceni te posmatračke misije, na četiri biračka mesta uočene su ozbiljnije nepravilnosti poput nepropisno uređenog mesta za glasanje i sugerisanja članova biračkih odbora biračima za koga da glasaju, a na još tri biračka mesta prijavljeno je vođenje kampanje na manje od 50 metara od biračkog mesta.
 
"Skoro sva biračka mesta otvorena su uglavnom na vreme. Posmatrači javljaju da su vreće sa izbornim materijalom bile zatvorene prilikom prijema. Na otvaranju šest biračkih mesta nisu bili prisutni svi članovi stalnog sastava biračkog odbora", navedeno je u saopštenju Crte.
 
Pravo glasa na lokalnim izborima u Zaječaru ima 53.288 građana, a na izborima učestvuje devet izbornih lista.
 
Lokalni izbori se danas pored Zaječara održavaju i u Kosjeriću, Vrbasu, Kovinu i Odžacima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija