EU najveći donator za obnovu nakon poplava

Više od 36.000 poljoprivrednika pogođenih poplavama i drugim elementarnim nepogodama dobilo je pomoć Evropske unije od maja 2014. do danas.
"Sa više od 170 miliona evra, Evropska unija je najveći donator Srbiji u obnovi od posledica poplava. Zajedničkim radom i velikim sredstvima, uspeli smo da vratimo život tamo gde su mnogi bili bez nade tokom poplava. Tako je, osim pomoći poljoprivrednicima, sagrađeno i obnovljeno više od 2.500 porodičnih kuća, pomoć je dobilo više od 1.170 privrednika, a obnovljene su brojne škole, bolnice i vrtići", rekao je Ričard Maša iz Delegacije Evropske unije.
 
On je dodao da se sada radi i na pomaganju projekata prevencije poplava, kroz regulaciju i rekonstrukciju rečnih korita i osposobljavanje crpnih stanica, ali i kroz sanaciju klizišta i obnovu putne infrastrukture.
 
Više od 36.000 poljoprivrednih domaćinstava primilo je po jedan paket za oporavak poljoprivredne proizvodnje, a više od hiljadu poljoprivrednika je obučeno iz adaptacije poljoprivredne proizvodnje na klimatske promene.
  • Novosadjan

    25.04.2017 23:47
    Ja mislio rusija ali oni samo otimaju ko da su nasi
  • Xx

    25.04.2017 20:17
    @Predragg
    Kako to mislite EU?Najvise nas pomazu Rusi. Daju nam novac,oruzje , naftu , gas. Poklanjaju,bato.

    Ma da .. ubise se od poklanjanja . Pominjes naftu ? Mislis na onu naftu sto vade iz Vojvodine ? Skoro su nam "poklonili" krseve od migova koje mi moramo da remontujemo .
  • Predragg

    25.04.2017 18:31
    Kako to mislite EU?Najvise nas pomazu Rusi. Daju nam novac,oruzje , naftu , gas. Poklanjaju,bato.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.