Preminula starica iz Arilja zbog koje su građani pisali premijeru

Majka Stojanke Vukotić, Pauna Marić (1924), preminula je sinoć u kući u Arilju, iz koje je trebala da se iseli sa svojom kćerkom po osnovu sudskog postupka koji vodi sud u Požegi.
"Ona jeste bila u godinama, stara i lošeg zdravlja, ali sva ova situacija ju je dotukla, kada je videla onoliki narod, gužvu u dvorištu i policiju", rekla je Stojanka, dodajući da su i deca pod stresom, a svi u kući na lekovima.
 
Stojanki Vukotić preti prinudno iseljenje, a stotine sugrađana ovih dana brane njenu kuću uvereni da iza sumnjive licitacije stoje i neki službenici državnih organa. Istog su mišljenja i njeni pravni zastupnici.
 
Građani su se pre nekoliko dana pismom obratili premijeru i zatražili da spreči, kako kažu, pravno nasilje. "Molimo Vas da ne kršite zakon, već da sprečite nepravdu i pokažete snagu države u zaštiti građana, u smislu da preispitate okolnosti pod kojim će Stojanka Vukotić iz Arilja ostati bez krova nad glavom", navodi se u pismu premijeru.
 
Nakon tog pisma premijer Aleksandar Vučić naložio je da se u najkraćem roku nađe pravično i pošteno rešenje i da se preispitaju okolnosti pod kojim je došlo do naloga za iseljenje.
 
Stojanka Vukotić treba da se po nalogu sudskog izvršitelja iseli iz kuće u kojoj živi 40 godina, ali njeni pravni zastupnici smatraju da je sprovedena licitacija bila "sumnjiva" i traže da sudski organi još jednom provere činjenično stanje. Njen zet Dragan Teofilović tvrdi da ceo slučaj predstavlja pokušaj sumnjivih investitora da se pravnim mahinacijama dočepaju tuđe imovine, pri čemu su se služili i falsifikatima.
  • mrzoljub

    28.04.2017 11:19
    konačno rešenje
    Šta hoćete, problem je rešen! Ima ova država odličan plan za konačno rešenje ovakvih slučajeva. Paraziti jedni nezasiti, oni bi da žive i posle 65 godina života!!Dokle više?!
  • dzungla

    28.04.2017 09:24
    " ..već da sprečite nepravdu i pokažete snagu države u zaštiti građana, .."

    Ovde nema drzave vec samo divlja teritorija u kojoj opstaju najsuroviji i ljudi liseni emocija .
  • đokica

    28.04.2017 08:55
    VUČIĆU POZABAVI se MALO
    Sa tvojim ćlanovimsa !?DIVLJAJU po DRŽAVNIM institucijama...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.