Ispaljeno više od 400 protivgradnih raketa

Zbog pojave gradonosnih oblaka na teritoriji Srbije, posebno u pograničnom delu sliva reke Drine, ukupno je ispaljeno 436 protivgradnih raketa, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod.
Kako je navedeno, juče je po nalogu RHMZ-a dejstvovano sa 10 radarskih centara, a najveći intenzitet grada registrovan je na teritoriji Ljubovije, Krupnja, Osečine, Valjeva, Brusa i Aleksinca.
 
Iz RHMZ-a kažu da je najviše raketa ispaljeno u Ljuboviji i Osečini. Cilj je obezbedjivanje maksimalne zaštite i najvećeg mogućeg umanjenja posledica po ljude, useve i drugu imovinu.
 
Iz Ministarstva poljoprivrede podsećaju da su njihove ekipe na terenu kako bi se što pre procenilo stanje na terenu, ali i pružili saveti i instrukcije poljoprivrednicima kakve agrotehničke mere treba da primene.
  • Marko

    05.05.2017 07:47
    @Igor
    A hoće li mreža da zaštiti automobile, kuće, bašte, drveće, parkove...?
  • Igor

    04.05.2017 22:57
    bacanje para
    436 raketa za jedno nevreme+dnevnice za ljude koji to rade+logistika, a učinak 0. Bolje da batale taj način protivgradne odbrane.Treba kupitie protivgradne mreže, osigurati svoja imanja od el nepogoda. Ovako svake godine se daju pare za neefikasnu PG. zaštitu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.