Miloš Janković prvi kandidat za ombudsmana

Kuća ljudskih prava i više od 60 organizacija civilnog društva uputili su inicijativu za izbor Miloša Jankovića za zaštitnika građana.
Ta inicijativa je upućena Narodnoj skupštini, nadležnim odborima i šefovima poslaničkih grupa.
 
Doskorašnji zaštitnik građana Saša Janković je, zbog odluke da se kandiduje za predsednika Republike, 7. februara podneo Narodnoj skupštini Srbije ostavku na tu funkciju i kao vršioca funkcije imenovao svog dugogodišnjeg zamenika Miloša Jankovića, podseća se u saopštenju iz Kuće ljudskih prava.
 
Podseća se da je parlament konstatovao ostavku Saše Jankovića 21. aprila ove godine, čime je počeo da teče šestomesečni rok u kom je obavezna da izabere novog zaštitnika građana.
 
"Svesni značaja nezavisnih institucija u demokratskom društvu, ističemo važnost pravovremenog i adekvatnog izbora novog zaštitnika građana. Miloš Janković, nekadašnji advokat i direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, ima potrebno višedecenijsko iskustvo u oblasti zaštite ljudskih prava, lični i profesionalni kredibilitet, kao i poznavanje svrhe i funkcionisanja institucije Zaštitnika građana", navodi se u saopštenju.
 
Posebno imajući u vidu, dodaje se, da je Miloš Janković kao zamenik zaštitnika građana učestvovao u izgradnji ove institucije u ono šta je ona danas - kredibilna i nezavisna i kao takva prepoznata među građanima Srbije, ali i u međunarodnim okvirima, jasno je da bi izbor Miloša Jankovića na mesto zaštitnika građana obezbedio održanje kvalitetnog rada, kao i ostvarivanje visokih očekivanja građana od ove institucije.
  • PetarPP

    24.05.2017 23:28
    @West Southwest
    Ako je tebi to dobro onda ništa.
  • Мунгос

    23.05.2017 09:33
    Пошто смо ми окупирана држава чији су становници практично у затвору, овај затворски чувар Милош Јанковић има CV који баш одговара. Пошто има исто презиме као претходни чувар Саша, примопредаја функције ће се обавити меко и без трзавица.
    Плус, огроман део цивилног народа га препоручује. Вероватно је уз њега и део цивилизованог народа.
  • West Southwest

    22.05.2017 22:24
    Petre i to je bliže po kvalifikaciji nego keramičar na čelu BIA-e.
    O diplomiranom groberu da i ne počinjem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija