Na prodaju Srpski paviljon u Londonu

Srpska kuća u centru Londona, u kojoj je tokom Olimpijskih igara 2012. bio Srpski paviljon, nije u funkciji i biće prodata, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.
Reč je o četvorospratnoj zgradi koja se nalazi u ekskluzivnoj zoni, u Ulici Derin 7, na samo desetak metara od Oksford strita.
 
"To je Olimpijski komitet otvorio pred Olimpijadu, a ministar spoljnih poslova tada je bio Vuk Jeremić. Kasnije ju je 'Jat' dao Vladi Srbije na račun duga i zgrada je dodeljena nama, ali nije u funkciji i to će biti prodato kao i drugi objekti u svetu koji nam nisu potrebni", rekao je Dačić za "Kurir".
 
 
Generalni sekretar MSP Veljko Odalović je kazao da zgrada u Londonu jeste u vlasništvu Srbije i da ne postoji ideja da se taj prostor za nešto iskoristi.
 
Odalović je rekao da su posle OI u toj zgradi priređena dva-tri kulturna događaja.
 
"Ukoliko bi, na primer, Ministarstvo kulture dalo predlog da ta zgrada bude mesto gde bi Srbija sebe promovisala, onda to ima smisla. U suprotnom, ona nema svoju funkciju i biće prodata", dodao je Odalović.
  • Мунгос

    30.05.2017 08:12
    Проћердати нешто овако добро, и то на непријатељској територији, може само Ивица Дачић.
  • Drum

    30.05.2017 00:52
    Sad će neko da se lepo okoristiti od te prodaje.

    Ne znam kolika je površina te zgrade, ali ako ima 4 sprata sigurno je dovoljna da se iznajmi nekome, a na takvom mestu bi bila solidna cifra.

    U tekstu se još pominje kako će i ostali objekti koje Srbija poseduje u svetu biti prodati.
    Samo raskućiti sve što se može, što je bivša država sticala 50 godina, sada sve to niz vetar.
    Ne kažem da treba sve zadržati objekte, sigurno ima nekih koji su možda samo trošak.
  • Dežela

    29.05.2017 10:45
    Redosled
    Srbija potpuno rasprodata, a tek sad paviljon?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija