Kasni obnova autoputa od Batrovaca, novi asfalt tek 2019. godine

Kolotrazi i rupe na koje se nailazi pri ulasku u Srbiju iz Hrvatske, sačekaće putnike i ove sezone.
"Novosti" pišu da je početak obnove dela autoputa od graničnog prelaza Batrovci do Kuzmina najavljen za jun, ali da će radovi početi najranije u februaru 2018. godine.
 
U "Putevima Srbije" navode da još uvek nije završen projekat obnove ove saobraćajnice, zbog čega se kasni i sa izborom izvođača. Asfalt na ovoj deonici neće biti presvučen do maja 2019. godine.
 
"Očekujemo da sve aktivnosti na izradi projekta budu okončane u septembru. Kada projekat bude gotov, biće objavljena javna nabavka za radove, što bi trebalo da se dogodi u oktobru. Radovi na deonici će početi u februaru 2018, a planirano je da traju 15 meseci", navode u "Putevima".
 
Planirano je da se obnove asfaltni slojevi, kompletna rehabilitacija signalizacije, sistem za odvodnjavanje i objekata uz put. Kako je ranije bilo najavljeno, radovi će koštati oko osam miliona evra.
 
Sam početak Koridora 10 u Srbiji je već godinama u lošem stanju, a poslednja rekonstrukcija je urađena 2004. U međuvremenu, broj vozila koji tuda prolaze, a posebno teretnjaka, porastao je za 70 odsto.
  • Radovan

    30.05.2017 13:06
    Udjem u Srbiju na Batrovcima sramota pazi uzas koji jad i beda da nemogu barem malo popraviti dok ne srede sve komplet. Jedna traka pa jedna...
    Pisali smo Vucicu da dolazimo iz Slovenije u Srbiju i na ulazu ovakva sramota isto na Iloku udjes da te kap do Novog Sada.
    Necu vise da placam autocestu jer to nije autocesta. To je drzavna sramota.
  • brod ludaka

    30.05.2017 10:21
    Ovako impresivnog lidera nema na kugli zemaljskoj .
  • stea

    30.05.2017 09:07
    rok
    Kako znaju koliko će trajati kad još ni projekat nemaju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.