Oštre kritike Biljane Srbljanović i Jelene Milić opoziciji

Dramska spisateljica Biljana Srbljanović oštro je danas delu opozicije zamerila na diskriminaciji mandatarke Ane Brnabić.

"To što joj fašisti, degenerici, lokalni šerifi iz akvaparkova, muljatori i nacionalne secikese zameraju rod i broj, to mi je jasno, ali da je demokratska opozicija diskriminiše na takav način, pravi je pokazatelj gde nam je politika, javni diskurs i stanje svesti", kaže Srbljanović.

Ona navodi da to što je Ana Brnabić izbor Aleksandra Vučića "ne znači da time postaje fair game za svakovrsne uvrede i ponižavanja".

"Brnabić je sposobna, pametna, koncentrisana i uspešna i sve je u životu uradila uprkos tome što je žena i uprkos tome što je LGBT. Umesto toga, treba da se pitamo - a što je mi nismo prvi uzeli za našu politiku? Nismo znali, nismo se setili, nije nam se ponudila? Pa ko nas j*** onda, cis-opozicijo", napisala je Biljana Srbljanović.

Direktorka Centra za evroatlantske studije Jelena Milić odgovorila je na kritike zbog odluke da prisustvuje današnjoj inauguraciji Aleksandra Vučića za predsednika. Ujedno je "nekompetentnu i neprogresivnu opoziciju", koja samo viče "ua" podsetila da su baš oni ostavili vakuum u kojem je "Vučić uzeo sve".

"Dakle, ideš kod zapadnjaka na prijeme, ručkove, konsultacije, uzimaš grantove big time... Onda oni kažu 'Vučić je pobedio na izborima, idemo dalje, pokušavamo Srbiju da uvučemo, kao i ostatak regiona, u proces integracija jače, mada i mi nemamo resursa, borimo se sa većim temama, Brexit, Turska...'. A ti kažeš 'ne, to nisu i moje institucije, vi šaljite predstavnike na whateveristoday, mi nećemo, ua'".

Ona je opoziciji zamerila što idealizuje svoje birače, a s druge strane "potpuno dehumanizuje i izvrgava nepotrebnom ruglu birače druge strane".

"Pa to ni teški protivnici Trampa ne rade. Daleko ćemo tako dogurati.  A kukaš što je Vučić uzeo sve. Nije, on se dobrim delom proširio u vakumu koji ostavljaju single issue focused civilno društvo i totalno nekompetentna i neprogresivna opozicija", navela je Milić i upitala. "A vi drugi, kibiceri u transu, što imate savete, savete, kritike, kritike, šta ste vi danas uradili za opštu stvar?".

  • amerofil

    23.06.2017 19:51
    PatriJote negoduju .
  • kurta

    23.06.2017 18:49
    murtin
    Sta lupaju ove dve?? Ko je iz opozicije vredjao Brnabicku po LGBT osnovu!!! Ona ce morati da odgovara zbog lazi u vezi afere vetropark. Prvo je rekla jedno, pa drugo tj da joj kum Petrovic nije trazio 2 miliona evra za dozvolu za vetropark.
  • Nenad

    23.06.2017 18:20
    Ovde se radi zamena teza. Brnabićka jeste Vučićev pion i marioneta, što i vrapci znaju. Potpuno je nebitno za tu činjenicu šta opozicija radi ili ne, a ove dve gospođe samo o tome, kao da je nesposobnost i dezorganizovanost opozicije nešto što Vučićevoj autokratskoj vladavini daje legitimitet.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.