Dačić odredio kandidate za ministarska mesta iz redova SPS

Potpredsednik Vlade Srbije i lider SPS Ivica Dačić rekao je da postoji potreba za osnivanjem dva nova ministarstva, kao i da su određeni novi ministri iz redova njegove stranke.
On je naveo da to nije stvar koalicionih dogovora, bez obzira ko će biti na njihovom čelu, te da će taj predlog veoma brzo dati mandatar za sastav vlade.
 
Dačić je u Novom Sadu, gde je prisustvovao sednici Foruma žena SPS-a, rekao da će nova ministarstva biti korisna za samo funkcionisanje vlade, te da potrebe za njihovim osnivanjem nameću između ostalog i evropske integracije, a to je da oblast zaštite životne sredine, odnosno ekologije, ima svoje ministarstvo . 
 
"Sa druge strane postoji potreba i da evropski poslovi, odnosno evropske integracije i pretpristupni fondovi budu objedinjeni na jednom mestu. Mi smo razgovarali o tome sa predsednikom SNS Aleksandrom Vučićem i mi očekujemo da ćemo imati četiri ili pet članova vlade i očekujemo da će to mandatarka predložiti", rekao je Dačić. 
 
Podsetio je da su na sednici GO SPS definisana imena budućih ministara iz redova SPS-a, a to su pored Dačića, Aleksandar Antić, Slavica Đukić Dejanović i Branko Ružić.
 
"Ukoliko za ministartvo za ekologiju bude određeno da ministar bude iz Socijalističke partije Srbije, odredićemo još jedno ime", poručio je Dačić i dodao da o tome odlučuje mandatarka, a da oni samo daju predlog. 
 
Na pitanje novinara, Dačić je rekao da Slavica Đukić Dejanović neće biti na čelu ministarstva zdravlja.
  • Zvezdana prašina

    26.06.2017 17:42
    Za rizi bizi
    Zasto se sve uspesne zene automatski stave u kontekst da su do pozicija i funkcija dosle preko "dušeka"?! Mislite da ne postoje uspešne,obrazovane(bez laznih diploma) i moralne žene koji bi sigurno bolje vodile preduzeća ,ustanove i druge institucije od značaja...Žene su daleko odgovornije i lojalnije od većine muškaraca i ne slažem se da su se sve "interesno prodale,,!Ako već pričate o tome valjda treba da te žene i poznajete...Da ih poznajete biilo bi Vas sramota to što ste napisali!
  • ntn

    26.06.2017 11:28
    Sva partijska istina
    "sunjali se po zgradama, presretali ljude skupljali sigurne glasove lepili plakate"
    Evo pravog opisa svih stranaka srbskih, i to od njih samih.
    Te šupljoglave bagre se nikad nećemo rešiti!
  • Zitni trg

    26.06.2017 11:22
    Ko je taj
    Jevtic??
    To isti onaj kome su kola zapaljena i koji je kupio 3 stana posle izbora a njegov ortak Bojat dzip od 60000 eura...
    Podrska za sve koji su se pasivizirali i koji treba da otmu GO od lopova.
    Podrska nekadasnjoj omladini, koji su jedino sto je valjalo tamo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.