Siniša Kovačević u budućoj stranci Vuka Jeremića

Vuk Jeremić izjavio je da će stranka koju će na jesen formirati biti stranka centra i da će u političkom savetu biti dramski pisac Siniša Kovačević.
"Ono što ću kandidovati jeste da to bude stranka političkog centra koja će se potruditi da se premoste neke podele i jazovi koji postoje u ovom društvu", rekao je predsednik CIRSD i bivši predsednički kandidat i dodao da je u toku pisanje programa i statuta stranke. Naveo je da veruje da će u stranci biti dosta novih ljudi i da ne beži od toga da on ne bude lider te partije. 
 
Upitan o saradnji opozicionih stranaka, Jeremić je kazao da je ta saradnja verovatnija na lokalnom nivou i predstojećim beogradskim izborima, jer stranke nisu opterećene temama i razlikama koje se tiču ulaska u NATO i evropskih integracija. Prema njegovim rečima, okupljanje bi trebalo da se desi radi obezdbeđivanja slobodnih i poštenih izbora i da ne vidi razlog za "gloženje" opozicije.
 
Govoreći o novoj Vladi Srbije i mandatarki Ani Brnabić, Jeremić je naveo da je obeshrabrujuće ako je ona sama birala svojh kabinet, ali i ako nije to učinila.
 
"Ako je tačno da će (Aleksandar) Vulin biti novi ministar odbrane, ako je to odluka Ane Brnabić, onda je obeshrabrujuće, a ako nije, nego je to odluka nekog drugog, i to je obeshrabrujuće jer je to putokaz prema tome kako će funkcionisati Vlada i govori da premijerka neće biti centralna figura na političkoj sceni što predviđa Ustav", rekao je Jeremić.
 
Bivši šef srpske diplomatije kazao je da je formiranje Ministarstva za evropske integracije samo "dimna zavesa" i stvaranje privida da ubrzanje na tom putu dolazi.
  • Salmonela

    27.06.2017 15:16
    Jeremic dramatizuje :)
  • Ns

    27.06.2017 13:08
    Pored milion opozicionih partija Vucic ce vladati jos 100 god. Na sledecim izborima opozicija ce se opet boriti za cenzus umesto pobede!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija