Mladić iz Pirota preplivao jezero u dužini od 17 kilometara

Uroš Ivanković (17) iz Pirota preplivao je Zavojsko jezero na Staroj planini u dužini od 17 kilometara za 4 sata i 10 minuta.
Ivanković, učenik trećeg razreda Gimnazije, član je Ronilačko plivačkog kluba Pirot a preplivao je jezero na deonici od sela Pakleštica do brane jezera. Uspeo je da stigne do cilja uz veliku podršku prijatelja i članova kluba koji su ga dok je plivao pratili iz tri čamca.
 
"Nije bilo straha niti jednog trenutka, ali je svakako bilo veoma naporno.Za preplivavanje sam se spremao gotovo dve i po godine", rekao je Ivanković agenciji Beta. Dodao je i da je preplivavanje jezera bio njegov cilj i da je uspeo da ga ispuni.
 
"Srećan sam zbog toga. Cilj mi je da u narednom periodu preplivam Dunav, a najveća podrška u svemu su mi od početka bili moji roditelji", rekao je on.
 
Njegov otac Branislav Ivanković ističe da je ponosan što je njegov sin uspeo da ostvari nesvakidašnji podvig.
 
Instruktor ronjenja u Ronilačko plivačkom klubu Pirot Radivoje Stamenović kazao je da je Ivanković jedan od uspešnijih članova kluba i da se vro brzo prilagodio uslovima i zahtevima rada.
 
Na jednom od čamaca koji je plovio pored Uroša, bila je i novinarka Televizije Pirot Vanja Jocić.
 
"Tokom preplivavanja jezera, mnogobrojni kupači i vikendaši na čamcima davali su mu podršku", rekla je Jocićeva.
  • Joka

    22.08.2017 07:46
    Bravo momčino.Imajmo u vidu da je u pitanju jezero na Staroj planini, i niža temperatura vode.Samim tim i uslovi teži.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.