"Restitucija građevinskog zemljišta tema zbog koje može i glava da se izgubi"

Restituciju poljoprivrednog i građevinskog zemljišta otežavaju uzurpatori i oni koji su besplatno dobili od države građevinsko zemljište, ocenili su direktor Agencije za restituciju o Strahinja Sekulić i predstavik Mreže za restituciju Mile Antić.
- Otpori dolaze kod vraćanja poljoprivrednog zemljišta, koje je vredan resurs. Neotvorene su priče vezane za uzurpaciju, nelegalno ili privilegovano korišćenje - rekao je Sekulić za N1.
 
Naveo je da "oni koji ostvaruju velike profite na sve načine pokušavaju da spreče restituciju".
 
- Moram da kritikujem Upravu za poljoprivredno zemljište - rekao je Sekulić istakavši da je priča o građevinskom zemljištu posebno "mučna i gadna" tema, zbog koje, kako kaže, može i glava da se izgubi.
 
On je rekao i da je "gubitak države milijardu evra zbog uzurpacije, nelegalne gradnje i besplatne dodele zemljišta koje je kasnije komercijalizovano".
 
Prema rečima Antića, otpor kod vraćanja građevinskog zemljišta je 10 do 100 puta veći nego kod poljoprivrednog jer su i profiti veći.
  • idemo dalje

    25.08.2017 08:32
    Stalno se forsira atmosfera straha i neizvesnosti. Pogotovo se ne može očekivati od generacijskih potomaka onih koji su sebe radi otimali /a, 'čista naiva' umotano "u ime naroda"/, da bilo šta stvarno urade, osim stalnog: bla, bla, bla... To je njihov "zadatak", razvlačiti, razvlačiti, ponešto i uraditi, pa akcenat na to, ali suštinski, "žvakati" i razvlačiti. Ne, ne pristajemo. Godinama su nas ponižavali, u svakom smislu marginalizovali i "obeznačajili". Isuviše, ne vredi zastrašivanje i pretnja.
  • Lala

    24.08.2017 13:55
    @dule
    Ja znao i mislio da ćeš shvatiti.
  • VV

    24.08.2017 13:47
    Ma nemoj, glava da se izgubi, a jel razmišljate vi da može vama mnogi naslednici i da se osvete za sve nepravde što ste učinili, jer radite to i danas u 21 veku, a sad još i pretite!. Šta vi mislite na vlasti DOKLE DA SE TRPI NEPRAVDA?? MISLITE DA STE NEDODIRLJIVI!!!????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija