"Urušavanje novinarstva, na sceni nepoznati izvori i populizam"

Profesorka FPN-a Snježana Milivojević navodi da, uz lak pristup proizvodnji informacija, svi iznose svoje istine u javnost i to ima nekoliko posledica.
Kako kaže, posledice su urušavanje novinarstva i klasičnih medija kakve smo poznavali.
 
"To je sada društvo stavilo pred ozbiljan problem", smatra Milivojević.
 
Prema njenim rečima, pošto su ukinuti putokazi koji su postojali kod konvencionalnih medija, pojavili su se nepoznati akteri i izvori. Dodatni problem je i veoma izražena klima antiintelektualizma i snažnog populističkog talasa.
 
"Kada se u razvijenom svetu govori o postistini ne misli se da je istina nestala, nego da se odluke donose na osnovu emocija, umesto na osnovu faktografije", kaže Snježana Milivojević.
  • Boki

    25.08.2017 07:14
    Svaki psiholog ili prodavac ce vam potvrditi da covek donosi emotivne odluke - pricam o obicnom coveku. Ali ovde imamo politicke vodje koje donose odluke samo za svoju korist i korumpirani su. Nisu mediji u toj meri krivi koliko oni koji upravljaju.
    Posto je danas sve novac onda je i ove koji upravljaju lako kupiti za odredjenu cifru. I eto vam globalnog stanja stvari.
    Sve sto obican pametan covek moze jeste da se pametno skloni negde dok se sistem ne raspadne. Direktna konfrontacija nailazi samo na opste prihvacenu inkviziciju.
  • boris

    24.08.2017 23:26
    istina
    o ovakvoj ozbiljnoj temi tek tri rečenice u vesti foneta. upravo o tome i govori orofesorka. užas ...
  • Očigledno

    24.08.2017 22:57
    Kraj svake slobode
    Na sceni je preuzimanje portala od strane partijskih službenika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.