Državi mora da se vrati zemlja koju je nelegalno prisvojio Siniša Mali

Privredni sud u Pančevu odlučio je da se državi vrati deset hektara zemlje nadomak Vršca koju su gradonačelnik Beograda Siniša Mali i članovi njegove porodice nelegalno prisvojili pre 12 godina.

Portal "Krik" piše da je sud krajem maja naložio da se iz katastra kao vlasnik zemlje izbriše firma "Compost group" koju kontroliše Mali, a upiše Republika. Sudija Boško Vuković napisao je u presudi da je ugovor na osnovu kog je firma Malog došla do zemlje "ništavan".

Ovaj portal podseća da je državnu njivu firmi Siniše Malog poklonio vlasnik "Alfa Protein" Srđan Gajić, kompanije koja je na njoj proizvodila detelinu. Gajić je "Alfa Protein" privatizovao upravo u periodu dok je Mali radio u Agenciji za privatizaciju. On je sa porodicom Siniše Malog u martu 2005. sklopio ugovor o prodaji, ali novac za zemlju nikada nije isplaćen.

 Zbog ovoga, Gajić je krivično odgovarao. Protiv njega je 2011. podignuta optužnica, a u februaru 2015. je pravosnažno osuđen na dve godine uslovno jer je, kako piše u presudi, "pribavio protivpravnu imovinsku korist za "Compost group"". Zanimljivo je da se protiv porodice Mali nije vodila istraga – iako je dokazano da je posao bio nelegalan i da su stekli finansijsku korist.

Državno pravobranilaštvo je 2007. godine tužilo Gajićev "Alfa protein" i "Compost group" Siniše Malog i tražilo da se ugovor poništi i zemlja vrati državi. Postupak je zatim stao 2009. godine, da bi bio nastavljen u novembru 2015. godine – nepunih mesec dana nakon što je KRIK otkrio da je Mali nelegalno prisvojio državnu zemlju.

Siniša Mali nije pristao na intervju za Krik, ali nikada nije demantovao otkriće o zemlji kod Vršca.

Više o ovom slučaj pročitajte na ovom linku.

  • avava

    11.09.2017 17:53
    avava
    ovo je necuveno...ima li jos koja lopina da avanzuje umesto da robija...strasno
  • Nikad

    11.09.2017 15:06
    Brale i sele sa jelekom
    Čekajte, polako... prvo izbori. pa onda izaberete novog heroja, spasioca i dokazanog rodoljuba, finansiranog od nekog spolja, ko ima interes u Srbiji.
    Pa onda oni malo dok se oforme, positave svoje ljude svuda, organizuju balove za donatore,
    pitaju za mišljenje o ministrima i resorima.
    Pa onda oni malo dok se nakradu, bude li od čega. Ali, sve kulturno, s pečatom i tenderom.
    Pa onda dok počnu da razmišljaju d ali im se isplati da potežu hajku na kolege u smeni pre njih... Nikad, brale, Srbija je to.
    Ali bitno je da je ovaj narod na sva usta znao da grdi istočne komšije kako su najveći lopovi na svetu.
    I onda se pojavi... međutim.
  • lektor

    11.09.2017 13:32
    "nelegalno prisvojili"

    Mislite ukrali, oteli, drpili?
    Čemu eufemizam?
    Lopov je lopov, nebitno da li je veliki ili mali!



Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.