Iz budžeta za tvitove Marka Đurića skoro milion dinara

Kancelarija za Kosovo i Metohiju, uprkos zvaničnoj politici Vlade Srbije o uštedama u javnom sektoru, sklopila je ugovor sa marketinškom agencijom "Blumen group" u iznosu od 948.000 dinara za usluge "strategije komunikacije na društvenim mrežama".

U dodatnom pojašnjenju koje je Komisija za javne nabavke Kancelarijе za KiM uputila 19. jula, od potencijalnih ponuđača je zatraženo da pojasne da li pod stavkom "standardizacija nastupa na društvenim mrežama" podrazumevaju i profile direktora Kancelarije Marka Đurića na društvenim mrežama, kao i zvanične profile Kancelarije.

Na pitanja lista "Danas" da li je neko ko se u Kancelariji bavi odnosima sa javnošću mogao da vodi profil na društvenim mrežama, umesto da se za tako nešto plaća skoro milion dinara privatnoj agenciji, nije dat odgovor. Takođe, Kancelarija je odbila da odgovori na pitanja da li je postojala mogućnost da direktor Marko Đurić sam piše tvitove na svom profilu, umesto da to u njegovo ime radi privatna marketinška agencija.

Direkotоrka Blumen grupe Nataša Pavlović Bujas, rekla je za "Danas" da su i sami, kao firma koja već 27 godina puni budžet Republike Srbije, zainteresovani da svi procesi budu transparentni i da poslove realizuju profesionalci - kvalitetno, savesno i odgovorno.

Ona je objasnila da je na poslu koji su sklopili sa Kancelarijom za sada angažovano četvoro ljudi, te da za "standardizaciju nastupa" Kancelarije na društvenim mrežama mesečno dobijaju 65.833 dinara, što na godišnjem nivou iznosi 790.000 dinara neto.  Ona je dodala da je proces javne nabavke Kancelarija za KiM sprovela tokom jula i avgusta, te sa njima zaključila ugovor kao ponuđačem koji je ispunio sve uslove uključujući i najnižu ponuđenu cenu.

  • haha

    14.09.2017 14:16
    Jel ima jos uvek neko kome nije jasno zasto se toliko trudimo da je "kosovo nase"? Previse se para moze preko njega oprati, a to moze jedino dok je pitanje nereseno.
  • VladaN

    14.09.2017 13:25
    banda
    Bagra,loppvi,lazovi...
  • Nensi

    14.09.2017 11:56
    BOTovanje po ugovoru.
    Ako, nema više naivne omladine da vam za džabe piše komentare.
    Sve ste ih izvarali, oni pisali, lepili plakate, išli na VDV, a vi uvalili švalerke, šurnjaje, rođe, zeme i kumašine ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.