Sindikat: Komandant u MUP-u napao potčinjenog

Predsednik Policijskog sindikata Srbije tvrdi da je jednog pripadnika tog sindikata iz Helikopterske jedinice MUP-a napao komandant te jedinice i povredio ga.
Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović rekao je da je napadnut Srboslav Miladinović, a da ga je napao komandant Helikopterske jedinice MUP-a u njegovoj kancelariji, zbog čega je Miladinović morao da potraži lekarsku pomoć u Urgentnom centru.
 
Kako se navodi u saopštenju, Miladinović je službenim vozilom čekao jednog od pilota Helikopterske jedinice u blizini njegovog stana na Novom Beogradu, da bi ga odvezao u Surčin na posao. Navodno se taj pilot pojavio sa druge strane ulice i mahnuo mu da se doveze okolo do njega, iako je bio udaljen samo pet-šest metara, ali je Miladinović to odbio da ne bi ugrozio bezbednost saobraćaja.
 
Miladinović je zatim dobio poziv iz komande i rečeno mu je da ipak dođe do tačne adrese pilotovog stana sa druge strane ulice, gde je ovaj seo u vozilo, te su se odvezli u sedište Helikopterske jedinice u Surčinu. Kada je došao u sedište te jedinice, odmah je pozvan na raport kod komandanta.
 
"Kako je ušao u kancelariju bio je zasut, kako je rekao, uvredama i drskim rečima kao što su: 'Nisi ti taj koji zapoveda, već ja'. Srboslav ga je zamolio da ne viče na njega i ustao da izađe iz kancelarije, kada je iznenada dobio udarac koji, kako je rekao, nije ni video, te se stropoštao na zemlju. Dok se vraćao svesti čuo je komandanta kako viče na njega da ustane i izađe. Stigla je Hitna pomoć sa aerodroma koja mu je pružila prvu pomoć, ali kada je trebalo da ode do Urgentnog centra, otkazan mu je prevoz iz Helikopterske jedinice. Sam je morao autobusom da ode do Urgentnog centra, dok je usput povraćao zbog povreda glave koje je zadobio", naveo je predsednik Policijskog sindikata Srbije.
 
On je dodao da su Miladinoviću tamo sanirane povrede, nakon čega je slučaj prijavljen policiji, koja je uzela izjavu od njega.
 
"Drago nam je što je kolega Miladinović bio dovoljno hrabar da izađe i kaže sa kakvim se sve vrstama pritisaka i maltretiranja obični policajci svakodnevno sreću od strane pojedinih starešina. Ovo su stvari koje ne smeju da se tolerišu i zato tražimo hitno reagovanje nadležnih organa", rekao je Mijailović.
  • Dukan

    16.09.2017 11:28
    fulcrum
    Naravno da treba da ga preneses,neobrazovani m.....e,naravno da se sve ovo i spinuje zato sto se protiv vozaca vodi krivicni postupak vec sedam godina, naravno da treba da ga prenese jer taj pilot rizikujuci zivot spasava zivote i zato sto je kostao drzavu 2 miliona evra, koji su ulozeni u obuku i skolovanje.E zato treba da ga nosis.I zato sto taj pilot treba da ima vecu platu bar 10 puta vecu nego taj vozac ali nazalost nema.
  • Marko

    15.09.2017 07:35
    suspenzija otkaz
    Ovakve osobe se moraju najuriti iz Policije koja je duzna da sprecava nasilje. Gospodo,Vas placa ovaj napaceni narod da ga cuvate od nasilja i kriminala.Zato mesta nema u policiji za nasilnike i kriminalce a onaj ko takve stiti je jos opasnoji po drustvo od nasilnog pojedinca.Odlicno da je oaj dogadjaj izasao u javnost,to je dokaz da su na delu cestiti i strucni policajci koji sputavaju lose staresine i policajce u MUP-u.
  • Ma Mère

    15.09.2017 03:09
    Da li je to dobro ili lose ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.