Maja Gojković dobila anonimnu prijavu protiv sekretarke Skupštine

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da je dobila anonimnu prijavu sa navodima o protivzakonitom postupanju generalne sekretarke Skupštine Svetislave Bulajić i da je ta prijava prosleđena i inspekciji rada, Agenciji za borbu protiv korupcije i drugim nadležnim organima.
Maja Gojković je za "Politiku" rekla da je Agencija od nje tražila da dostavi neke podatke o Svetislavi Bulajić i da je ona to uradila čim su podaci prikupljeni, kao i da je sada na Agenciji "da da svoj sud".
 
Proteklih dana mediji su pisali da Svetislava Bulajić kupuje skupoceni nameštaj za svoj kabinet, bez javne nabavke, da je samu sebe slala na službena putovanja i potpisivala dnevnice, upisivala sebi prekovremene sate, kao i da je smenila načelnika odeljenja za poslove poslaničkih grupa nakon što je on upozorio da su dosijei zaposlenih nezakonito kopirani i izneti iz parlamenta.
 
Maja Gojković je rekla da je u anonimnoj prijavi, koju je dobila pre mesec dana, bilo i navoda o mobingu. Kako je dodala, njoj su se lično obratili zamenici sekretara Skupštine Branko Marinković i Srđan Smiljković, koji su se žalili da je Svetislava Bulajić pokušala da ih iseli iz kancelarije, a da oni u tom trenutku nisu bili u parlamentu.
 
- Ja sam to zaustavila. To nije primereno ponašanje. Posao generalnog sekretara je jasno definisan, a svako treba da radi u skladu sa propisanim pravilima - navela je predsednica Skupštine.
 
Prema rečima Svetislave Bulajić, ništa što se ovih dana u medijima pojavljuje iz anonimnih izvora o njenom radu nije tačno.
 
- Trenutno imam i previše obaveza i odgovornosti da bih na lažne, anonimne i maliciozne prijave reagovala, ali sam svakako spremna i namerna da u roku adekvatno odgovorim zakonom predviđenim postupcima - rekla je Svetislava Bulajić.
  • aloaloalo

    22.09.2017 20:24
    ispiranje mozga
    vulin 200000eu, vulin 200000eu , vulin 200000eu, vulin 200000eu, vulin 200000eu
  • gdsgsgs

    22.09.2017 18:44
    Šta je tu čudno?

    To rade svi članovi vladajuće stranke i koalicije, a mi ćutimo i trpimo
  • Tomi

    22.09.2017 18:09
    Tako je. Samo anonimno, ne moze drugacije ovde.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.