Osuđeni na ukupno 55 godina za pljačku i ubistvo invalida

Tri muškarca pravosnažno su osuđena na ukupno na 55 godina zatvora zbog ubistva invalida D.L. u Mladenovcu 2014. godine, prilikom pljačke njegove kuće.
Ovom odlukom Apelacioni sud je okrivljenima povećao kazne za po dve godine pa je Nemanju Nikolića osudio pravosnažno na 20 godina, Emrana Bejzaka na 18 godina i Bidaima Krasnićija na 17 godina zatvora. Od svakog od njih oduzeto je po 22.743 dinara, odnosno imovinska korist koju su pribavili pljačkom ubijenog, pošto su plen podelili na jednake delove, navedeno je u presudi objavljenoj na sajtu Apelacionog suda.
 
Oni su osuđeni za teško ubistvo za koje je inače zaprećena kazna 30 do 40 godina zatvora.
 
Krasnići, Bejzak i Nikolić su osuđeni jer su u noći između 4. i 5. januara 2014. godine ubili D.L. prilikom pljačke njegove kuće, ugušivši ga jastukom, pošto je odbio da im preda zlato i novac i počeo da doziva pomoć. Prethodno su nekoliko dana nadgledali njegovu kuću da bi sa sigurnošću utvrdili kada je kod kuće, pritom znajući da je invalid.
 
U kuću su ušli, tako što su šrafcigerom razbili prozor na kuhinji. Pošto su ubili D.L, sa njega su skinuli zlatan nakit koji je nosio i nastavili premetačinu po kući, iz koje su odneli gotov novac u dinarima i evrima u neutvrđenom iznosu, više zlatnih lančića sa privescima i prstenje, ukupne težine 38,81 gram i jedan mobilni telefon sa karticom, navodi se u presudi. Telefon su ostavili na jednoj klupi u Beogradu, dok su zlato prodali zlatarama u TC Ušće i plen podelili na tri jednaka dela.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.